Meteoroloji'den 28 il için uyarı geldi

Meteoroloji'den 28 il için uyarı geldi

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından birçok ilde sağanak etkisini artırdı.

Eskişehir'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, yayalar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Tramvay seferlerinde bir süre aksama oldu.

Yoğun yağış nedeniyle Şirintepe Mahallesi Ülkümen Sokak'ta bulunan bazı evlerin zemin katlarını ve garajlarını su bastı.

Vatandaşlar kendi imkanları ile su birikintisini tahliye etmeye çalıştı. İhbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri de tahliye çalışmalarına destek verdi.

Sürücüler, sağanak nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti, trafikte aksamalar yaşandı. Ankara-Eskişehir kara yolu üzerinde biriken su Karayolları ekiplerince tahliye edildi.Trafik polisleri, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SİVAS'TA EVE YILDIRIM DÜŞTÜ

Sivas'ın Gemerek ilçesinde, gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle kötüleşen havada Erdal Genç'e ait tek katlı müstakil eve, yıldırım düştü. Evde kimsenin olmadığı sırada düşen yıldırım nedeniyle evin camları kırılırken, duvarlarda çatlaklar oluştu.

Evdeki bazı eşyalarda zarar gördü. Vatandaşların haber vermesiyle olay yerine polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, yıldırım düşen evde incelemelerde bulundu.

KARABÜK'TE ÖNCE SAĞANAK SONRA DOLU

Karabük'ün Eskipazar ilçesinde sağanak ve dolu hayatı olumsuz etkiledi.

İlçede öğleden sonra başlayan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. İnşaat malzemeleri satan bir esnaf, akıntıya kapılan eşyalarını toplamakta güçlük çekti.

Belediye ekipleri, akıntıyla gelerek rögarları tıkayan malzemeleri temizledi.

Bir süre sonra sağanağın, yerini doluya bıraktığı ilçede, yollarda ve tarlalarda yer yer beyaz örtü oluştu. Sürücüler, yollarda ilerlemekte güçlük çekti.

Meteoroloji yetkilileri, yağış nedeniyle meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

EDİRNE'DE SAĞANAK HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Edirne'de gök gürültülü sağanak etkili oldu. Kentte etkili olan sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar şemsiyelerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Bazı vatandaşlar ise kapalı çarşı ve iş yerlerinde yağışın durmasını bekledi.

Polis ekipleri trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda önlem alarak sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

Hava sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü kentte, gök gürültülü sağanağın gün boyunca aralıklarla sürmesi bekleniyor.

KONYA'DA CADDELERİ SU KAPLADI

Kurak geçen kış ayları ardından ilkbahar aylarında da beklenen yağışları alamayan Konya ve çevresinde, ikindi saatlerinde başlayan ani sağanak vatandaşları sevindirdi.

Etkili sağanak, kent merkezi ve çevresinde, cadde ve sokaklarda yer yer su birikintilerine neden olurken, belediye ve emniyete hayatı olumsuz etkileyen herhangi bir su baskını haberi gelmediği öğrenildi.

Merkezde başlayan sağanak hafif şiddette devam ediyor.

Son bir haftadır Konya ve ilçelerinde, çiftçiler kuraklık nedeniyle yağmur duasına çıkıyordu.

BOLU'DA AHIRA YILDIRIM DÜŞTÜ

Kıbrıscık ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü yağmurla birlikte ahırın üzerine yıldırım düştü. Yıldırımın düşmesiyle ahırda bulunan 7 büyükbaş öldü. Ahıra gittiklerinde hayvanlarının öldüğünü gören Mehmet-Meryem Özkan çifti büyük üzüntü yaşadı.

Özkan çiftinin ihbarı üzerine köye gelen İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin nezaretinde ölen hayvanlar iş makinesiyle açılan çukura gömüldü.

METEOROLOJİ'DEN 28 İLE UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Konya çevreleri ile Eskişehir'in doğusunda, öğle saatlerinden itibaren Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde gök gürültülü, aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde bu gece saatlerinden, Şanlıurfa ve Adıyaman çevrelerinde ise yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak bekleniyor.

Bolu, Düzce ve Zonguldak çevrelerinde yarın sabah saatlerinden itibaren, Karabük ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun iç kesimlerinde öğle saatlerinden itibaren aralıklı ve yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler