43 Ay Sonra Bir İlk: Ömer Öcalan, İmralı'da Abdullah Öcalan’la Görüştü

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aile olarak dün İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğünü duyurdu.

DEM Parti Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, aile olarak dün İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğünü duyurdu. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi ise görüşmenin 2 saat sürdüğünü ve Öcalan'ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediğini aktardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'li vekiller ile tokalaşmasının ardından başlayan yeni 'çözüm süreci' ve PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevinden çıkarılmasına ilişkin gelişmeler sürüyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüştüğünü duyurdu.

Öcalan, 3 Mart 2020 tarihinden bu yana görüşmenin sağlanamadığını ifade ederek "Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik" dedi.

Görüşmenin yasal bir hak olduğuna dikkat çeken Öcalan, "Rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

GÖRÜŞME 2 SAAT SÜRDÜ
Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ise bugünkü yazısında, Ömer Öcalan ve Abdullah Öcalan'ın İmralı'da yaptığı görüşmeye ilişkin detaylara yer verdi.

Selvi, görüşmenin dün saat 11.00'de başladığını, öğleden sonra devam ederek toplamda 2 saat sürdüğünü belirtti.

Selvi'nin yazısında ilgili kısım şöyle:

"22 Ekim tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından Ömer Öcalan’a, İmralı’ya gitme başvurusunun kabul edildiği bilgisi iletildi. Adanın şartları nedeniyle Ömer Öcalan’ın, çarşamba günü Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunması istendi. Ömer Öcalan dün sabah saatlerinde Mudanya İskelesi’ne yanaşan bir feribotla alınarak İmralı’ya götürüldü. Ömer Öcalan ile Abdullah Öcalan’ın görüşmesinin saat 11.00’de başladığı ve öğleden sonraya kadar devam ettiği ifade edildi. 43 ay sonra gerçekleşen bu görüşmede Öcalan’ın hangi mesajları verdiği merak konusu oldu.

Öcalan’ın Bahçeli’nin çağrısına karşı takınacağı tavır sürecin ilerlemesi açısından önemli olarak görülüyor.

Abdullah Öcalan’ın, Ömer Öcalan’la yaptığı görüşmede tecrit koşulları ortadan kaldırıldığı ve haberleşme imkânı sağlandığı taktirde silahların bırakılması konusunda bir rol oynayabileceği mesajını verdiği söyleniyor. Öcalan’ın “Tarihi sorumluluğumu yerine getirmeye hazırım. Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım” dediği ifade ediliyor.

MHP lideri Bahçeli’nin gündeme getirdiği, “Umut hakkı” düzenlemesinin de Öcalan açısından teşvik edici olduğu ifade ediliyor. Öcalan’ın, bir süre önce, “Buradan tabutla çıkmak istemiyorum” dediği ifade ediliyor."

Öcalan ile gerçeklştirilen görüşmenin ardından sosyal Ömer Öcalan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri