Mahkeme kararıyla silahlı suç örgütü olduğu tescillenen Adnan Oktar yapılanması, yurt dışında faaliyetlerini sürdürüyor. Örgüt, sosyal medya üzerinden aleyhinde faaliyet yürüyenlere karşı karalama kampanyası düzenliyor.
Örgütle mücadele eden isimlerin hedef alındığı paylaşımları yapan 300 hesap hakkında erişimin engellenmesi talep edildi. İlk başvuru yapıldıktan sonra talep reddedildi. Erişim engeli ve bant daraltmayı içeren talebin reddinin ardından yeni bir erişim engeli talebi daha yapıldı.
İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'nin 3 Mayıs tarihli kararında Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü (AOSSÖ) lehine paylaşımda bulunan 6 X (Twitter) hesabının erişimine karar verildi. Karara, örgütle mücadele eden kişilerin hedef alınması ve kişisel verilerinin paylaşılması gerekçe gösterildi.
Başvuruyu yapan avukatlar Eser Çömlekçioğlu ve Sena Akkaya'nın yaptığı açıklamada, "Toplumun her kesiminon yaşamına adeta bir kâbus gibi çöken, yasa tanımaz eylem ve saldırılara zemin hazırlayan bu kuruluşların, ülkemizde “sanal ofis” kullanarak hem mağduriyetlere zemin hazırlaması hem de ülkemizi her yıl milyarlarca lira vergi zararına uğratması kabul edilemezdir" ifadeleri yer aldı.