Koronavirüsten dolayı uzaktan eğitim yapan online sınav düzenleyen üniversite yönetimi, pandemiyi adeta fırsata çevirdi.
Şöyle ki...
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Hastane Başhekim Yardımcısı Aslı Bostancı Toptaş ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Erol Gürpınar'ın kurduğu 20 bin TL sermayeli şirket, üniversitedeki bütün sistemi değiştirdi.
Üniversitenin 3 tıp profesörü 19 Temmuz 2017 tarihinde AGEM Yazılım Sanayi Ticaret Limited Şirketi adı altında bir işletme kurdu. Ancak kurulan şirket yaptıkları yazılımları üniversitenin sınavlarında kullandı. Tıp öğrencileri söz konusu program üzerinden sınava girdiler.
Yani, şirketi kuran Akdeniz Üniversitesi çalışanı üç profesör, kendi kurdukları şirketin yazılımını, çalıştıkları okula pazarladı. Bu durum üniversitenin ticarethane gibi işletilmesi tepkilerini de beraberinde getirdi.
İşte şirketin ortakları ve kuruluşu:
PLAKET VERDİ
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ise dün çok ilginç bir açıklamada bulundu. Özkan, "Bu program Murat Turhan hocamın üç sene önce yaptığı çalışmalarıyla elde ettiği programdır. Zaten daha önce de bu program üniversitemize verilmişti. Önceki yönetim de bunu kullanmıştı. Biz bu programı biraz daha revize ettik. Çok güvenli bir sınav sistemi ve sorunsuz bir online eğitim hizmeti veriyoruz öğrencilere. Öğrencilerimizden aldığımız geri bildirim de bu yönde" dedi.
Yani, Rektör Özkan, şirket geçen sene kurulmasına rağmen, Rektör Yardımcısı Murat Turhan'ın 3 yıl önce yaptığı çalışmalarla bu sistemi elde ettiğini ifade ediyordu. Bu sözler akıllarda soru işaretlerine neden oldu.
Öte yandan, yine Rektör Özkan'ın, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda şirketinin ortağı ve müdürü olan Murat Turhan’a geçen Cumartesi günü "teşekkür plaketi" vermesi de yine dikkat çekti.
İşte o plaket:
ÖĞRENCİLER İSYAN ETTİ
Öğrenciler ise kendilerinin bir kobay gibi kullanıldığını belirterek, sisteme girememekten ve sık sık hata almaktan şikayet ettiler.
Öğrenciler sosyal medyadan yaptıkları yorumlarda, "Körler sağırlar birbirini ağırlar" yorumlarında bulunarak duruma tepkilerini gösterdiler.
Üniversite resmi Twitter hesabından "plaket" verilme haberinin paylaşılması da öğrenciler arasında alay konusu oldu.
Öğrenciler aynı zamanda rektörlüğe yazdıkları yazıyla mağduriyetlerinin giderilmesini de talep etti.
Öğrenciler rektör Özkan'a sorunsuz ve adil bir sınav isteklerini vurguladılar.
ODATV.