Uzmanlar, ortalama yetişkinlerde sağlığın en uygun seviyede desteklenmesi için en az altı saat uyunması gerektiğini söylüyor.
Güney Florida Üniversitesi Yaşlanma Çalışmaları Enstitüsü’nde yardımcı profesör olan baş yazar Soomi Lee, belirtilerde meydana gelen en büyük sıçramanın, sadece bir gecelik uyku kaybından sonra ortaya çıktığını keşfetmiş. Zihinsel ve fiziksel sorunların sayısı kötüleşerek, üçüncü günde zirve yapmış. Araştırma bu noktada, insan vücudunun tekrarlı uyku kaybına nispeten alıştığını gösteriyor. Fakat bu durum, altıncı günde tamamen değişmiş ve katılımcılar fiziksel belirti şiddetinin en kötü durumda olduğunu bildirmişler.
“Pek çoğumuz, uyku borcumuzu hafta sonları ödeyebileceğimizi ve hafta içi daha üretken olabileceğimizi düşünüyoruz” diyor Lee. “Fakat bu çalışmadan çıkan sonuçlar, sadece bir gece uyku kaybı yaşamanın gündelik işleyişinizi önemli oranda zayıflatabildiğini gösteriyor.”
Uyku kaybının sonucu olarak kendilerini sinirli, gergin, yalnız, hırçın ve usanmış hissettiklerini belirten katılımcılar, bu hislerin giderek biriktiğini aktarmışlar. Katılımcılar ayrıca üst solunum yolları sorunları, ağrılar, sindirim sorunları ve diğer sağlık endişeleri gibi fiziksel belirtileri daha fazla yaşadıklarını aktarmışlar. Bu olumsuz his ve duygular, ardışık uyku kaybının yaşandığı günlerde devamlı şekilde yükselmiş ve bir gecede altı saatten fazla uyunmadıkça temel seviyelere geri dönmemiş.