Çorum'da Tüccarın Küçük Diye Almadığı Patatesleri Çiftçi Ücretsiz Dağıttı

Çorum'da bir çiftçi, tüccar tarafından küçük bulunduğu için alınmayan patateslerini vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Çorum'da Alaca-Zile kara yolundaki 10 dönümlük tarlasında patates hasadı yapan Mahmut Tonbul, ürünlerini satışa çıkardı. Ancak anlaşmalı olduğu tüccar, sadece iri patatesleri seçerek, küçük boyutlu olanları almamayı tercih etti. Bunun üzerine Tonbul, ilçe merkezi ve civar köylere duyuru yaparak isteyenlerin tarlasına gelerek patatesleri ücretsiz alabileceğini söyledi.

"YARISI TARLADA KALIYOR"

Vatandaşlar, duyurunun ardından tarlaya gelerek patatesleri toplamaya başladı. Tonbul, ortalama bir yumurtanın iki katı büyüklüğündeki patateslerin tüccar tarafından satın alınmadığını belirtti.

Tüccarın patatesleri tarladan yaklaşık 4 liradan aldığını söyleyen Tonbul, "Geçen yıl durum biraz daha iyiydi. Bu sene verim iyi ama maliyetler çok yüksek. Tüccar ürünün yarısını alıyor, diğer yarısını tarlada bırakıyor" dedi.

Çiftçilerin bu yıl yeterli kazanç elde edemediklerini ve bu durumun gelecek yıl patates ekimlerini zorlaştıracağını ifade eden Tonbul, "Tarlada kalan patatesleri halkımıza dağıtıyoruz. Halk tüketiyor, ancak biz de yaptığımız masrafların karşılığını almak istiyoruz" şeklinde konuştu.

PAYLAŞMA KARARI ALDI

Tonbul, tüccarın almadığı küçük boy patateslerin manavlarda 12 liraya satıldığını ve bu nedenle tarlada kalan ürünleri vatandaşlarla paylaşma kararı aldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Medyatava

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri