Dervişoğlu, Kürsüden Bahçeli'ye İp Fırlattı!

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrısına sert çıktı.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la ilgili çağrısına sert çıktı. Kürsüden ip fırlatan Dervişoğlu, "Bu büyük milletin anılarını yok ettiniz! Bu büyük milletin geleceğini katlettiniz! Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" ifadelerine yer verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ÖcalanTBMM'ye çağırmasına tepki gösterdi.

DERVİŞOĞLU BAHÇELİ'YE URGAN ATTI

İYİ Parti Başkanı, "Terörist başı Meclis'te konuşacakmış. Hadi oradan. Burası Atatürk'ün Meclisi'i Bu cani bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu Meclis'e giremez. Hatırlıyorsunuz değil mi? Ben adamadım asabiliyorsan as deyip Tayyip Erdoğan'a ip atmıştı.

Siz bu milletin vefasını astınız. Ondan sonra çıkıp diyorsunuz millattır o zaman hatırası olsun. Al şimdi bu köşede bu ipi başının ucuna as." diyerek Bahçeli'ye urgan attı.

ŞEHİTLERİN FOTOĞRALARINI YERTLEŞTİRDİLER

İYİ Parti'nin TBMM Grup salonunda sıralara PKK ile çatışmada hayatını kaybeden askerlerin fotoğrafları yerleştirildi. Ayrıca yerleştirilen salona iki dev ekran yerleştirildi.

Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bugün, vatandaşımızın yakıcı sorunlarını konuşmak ve çözümler önermek için çıkmamız gerekiyordu. Ama görülüyor ve anlaşılıyor ki bugün buna fırsat bulamayacağız. Ne yazık ki; uzun zaman önce öngörerek uyardığım, daha geçtiğimiz hafta buradan ihtar ettiğim “en kötü senaryo” uygulamaya geçmiş; AK Parti-MHP-CHP-DEM partilerinin lider ve yönetici kadroları eliyle gayrı-milli mutabakat cephesi ilan edilmiştir.

Normalleşme çağrılarıyla başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu niteliklerini ahlaksızca sorgulama cüretiyle devam eden süreç dün itibariyle yanına İmralı ve Kandil katillerini de alarak, Büyük Türk milletinin varlığına açıkça savaş ilan etmiştir.

Tayyip Erodğan’ı bir kere daha aday yapmak uğruna ihanete el uzatmak düşüklüğüne asla katlanamayız. Biz Allah’a inanır, hürriyetine aşık Türk milletinin cevheri asisine güveniriz.

Adına iktidar demenin bile artık gereksiz olduğu bu yapı tamamen meşruiyetini yitirmiştir. Evet, bu iktidar ve başındakiler gayrimeşrudur. Türkiye Anayasası'ndan aldıkları yetkiyle, görevini yerine getiren tüm kamu görevlilerine sesleniyorum, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat ve onun keyfiyetiyle atadığı amirlerinizle üstleriniz siyasi ortak ve işbirlikçileriyle birlikte devletimizin kurucu değer ve ilkelerine ve Türk milletine olan sorumluluklarını yerine getirmemektedirler.

'Kanunsuz emir' ilkesi gereğince bugünden itibaren bu plan doğrultusunda verdikleri emirler de gayrimeşrudur. İktidardakiler gayri meşrudur. Verdikleri emirler ve talimatlar da gayri meşrudur.

Allah yukarıda şahit bu ülkenin geleceğini bu milletinin istikbalini bu devletin bekasını Devlet Bahçeli'ye karşı savunacak olmak rüyamda bile göremeyeceğim bir şeydi.

Terörist başı Meclis'te konuşacakmış. Hadi oradan. Burasi Atatürk'ün Meclisi'i Bu cani bizim cesetlerimizi çiğnemeden bu Meclis'e giremez. Hatırlıyorsunuz değil mi? Ben adamadım asabiliyorsan as deyip Tayyip Erdoğan'a ip atmıştı.

Siz bu milletin vefasını astınız. Ondan sonra çıkıp diyorsunuz millattır o zaman hatırası olsun. Al şimdi bu köşede bu ipi başının ucuna as.

CHP başkanının bölücü başına ben de varım lanet okutacak bir iktidar hırsıdır. El yükseltiyormuş. Türkiye bir kumar masası mıdır? Kürt kardeşilerimiz bu devleti asil ve eşit fertleridir. Her sorunun öznesine Kürt kardeşlerimizi koyarak rant devşirmelerine izin vermeyeceğiz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri