Dev Şirkette Büyük Kriz: Binlerce Çalışan Kovulacak

ABD merkezli havacılık devi Boeing,” zorlayıcı ekonomik koşullar” nedeniyle iş gücünde yüzde 10'luk bir azalmaya gitmeyi planlıyor.

ABD merkezli havacılık devi Boeing,” zorlayıcı ekonomik koşullar” nedeniyle iş gücünde yüzde 10'luk bir azalmaya gitmeyi planlıyor. Kararının 17 bin çalışanı etkileyeceği belirtildi.

ABD merkezli havacılık devi Boeing, iş gücünü yüzde 10 oranında azaltmayı hedeflediğini açıkladı.

Boeing CEO'su Kelly Ortberg, çalışanlara gönderdiği bir mesajda, şirketin zor bir süreçten geçtiğini belirterek, rekabetçi kalabilmek ve müşterilere kaliteli hizmet sunmaya devam edebilmek adına önemli yapısal değişiklikler yapmaları gerektiğini vurguladı.

Ortberg, Boeing'in 777X programında yaşanan zorluklar, geliştirme sürecindeki teknik engeller ve uçuş testlerinin duraksaması nedeniyle programın teslimat takviminin gecikeceğini açıkladı. Ayrıca, devam eden grevlerin de bu süreci olumsuz etkilediğini ifade eden Ortberg, ilk teslimatın artık 2026 yılına sarktığını müşterilere bildirdiklerini aktardı.

Şirketin 767 kargo uçağı siparişlerini üretip teslim etmeye devam edeceğini belirten Ortberg, ticari uçak üretiminin 2027 yılında sonlandırılmasının planlandığını, KC-46A tanker üretiminin ise süreceğini söyledi.

YÖNETİCİ VE MÜDÜRLER DE DAHİL

Ortberg, iş gücü seviyelerini şirketin önceliklerine göre yeniden düzenlemeleri gerektiğini dile getirerek, "Önümüzdeki aylarda, toplam iş gücümüzü yaklaşık yüzde 10 oranında azaltmayı planlıyoruz. Bu süreç, yöneticilerden müdürlere ve diğer çalışanlara kadar tüm kademeleri kapsayacak" açıklamasında bulundu.

Şirketin bu adımların zamanlaması ve etkileri hakkında şeffaf olmayı taahhüt ettiğini belirten Ortberg, işten çıkarmaların Boeing'in uzun vadeli stratejilerinin bir parçası olduğunu ifade etti.

17 BİN KİŞİ ETKİLENECEK

ABD medyasında yer alan haberlere göre, bu işten çıkarma planından yaklaşık 17 bin Boeing çalışanının etkileneceği tahmin ediliyor.

Boeing, eylül ayında fabrika işçilerinin greve başlamasının ardından maliyetleri azaltmak amacıyla işe alımları durdurma, seyahat kısıtlamaları ve zorunlu olmayan harcamaların askıya alınması gibi önlemler almayı planladığını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri