Devlet Bahçeli'ye Alparslan Türkeş'in Kızı Ayyüce Türkeş'den Tepki

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın” dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın” dedi. Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Taş’tan tepki geldi. Öte yandan siayset arenasının önde gelen isimlerinden de Bahçeli'ye eleştiriler yöneltildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup toplantısında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’a çağrı yaptı.

Bahçeli, “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkından yararlanmasının önü ardına kadar açılsın” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin sözleri Türkiye’nin gündemine oturdu.

MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in kızı İYİ Partili Ayyüce Türkeş şunları söyledi:

“Kulaklarıma inanamadım… Bebek katili, terörist başını meclise davet edip konuşma yapmasını isteyen ve UMUT HAKKINDAN yararlansın diyen Devlet Bahçeli’yi kınıyorum. Herkes oturduğu koltuğun sorumluluğunu taşımakla mükelleftir. Kimse Başbuğ Alparslan TÜRKEŞ’in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz.. TBMM’de yeteri kadar terörist varken birde onların ele başını meclise sokmak kimsenin haddi değildir. NOKTA..”

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI DERVİŞOĞLU: YARINI BEKLEYİN

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise Bahçeli'nin çağrısına şöyle tepki gösterdi:

"Atatürk’ün kurduğu meclisin kürsüsünden, teröristbaşları ve yardakçıları değil, ancak ve ancak Mustafa Kemal’in mirasçıları konuşabilir. Ahlak ve vicdanını yitirmiş bu iktidar ve onun akıl ve izanını yitirmiş ortağı ile birlikte vatan toprağını gezmek için icazet bekleyen sözde ana muhalefeti artık bizim için yok hükmündedir. Gün; Türkiye Cumhuriyetini, Türk Milletini, Türk Vatanını ve Türk Bayrağını koruyup kollamak günüdür. Muhtaç olduğumuz kudretin kaynağı ise bellidir! Yarını bekleyin! Herkesin maskesini indireceğiz!.."

ÜMİT ÖZDAĞ: SİYASETİNİZ BATSIN

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise “Bahçeli, terörist başı Öcalan’ın TBMM’de DEM grubunda konuşmasını istedi. Allah böyle siyaseti kahretsin. Bir bebek katili terörist, İstiklal Harbi vermiş gazi TBMM’de DEM grubunda konuşacak. İnanır gibi değil” dedi.

İMAMOĞLU'NDAN TEPKİ: MİLLİ BAKIŞ ŞART

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Bahçeli'nin çıkışı ve yaşanan gelişmeler üzerine açıklamada bulundu. İmamoğlu, "Bu memleketin hiçbir konusu, hele hele kaderini etkileyecek hiçbir mevzusu asla ve asla bir kişinin iki dudağı arasında durmaz. Bu memleketin büyük meseleleri, müzakereyle, ortak akılla, milli bir bakışla, her insanını o milli çatının altında toplayacak bir duruşla derleyip toparlamayı gerektirir. Birlikte hareket etmeyi ortaya koymadığınız takdirde, o zaman bu milletin başına başka belalar açarsınız. Allah bu milleti belalardan korusun" dedi.

BBP'DEN TEPKİ GELDİ

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı çıkışına tepki gösterdi.

BBP'den "Yeni bir 'Çözüm Süreci'ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz." açıklaması geldi.

BBP paylaşımına partinin genel başkanı Mustafa Destici'nin çözüm sürecine dair videosunu da ekledi.

CHP'DEN İLK YORUM

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, Bahçeli'nin açıklamaları için "Söylediklerinin neye işaret ettiğini bilmiyor. Biz açıklayalım. Geçen hafta tecriti kaldırılsın diyen Bahçeli, bu hafta da gelsin Meclis'te DEM parti grubunda konuşsun diyor. Devlet Bahçeli, Abdullah Öcalan için af istemiştir" diye konuştu.

ANKARA BELEDİYE BAŞKANI: ONAYLAMIYORUM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamada, "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez" dedi.

DOĞU PERİNÇEK ÇOK KIZDI

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Bahçeli'nin açıklaması ardından yaptığı basın açıklamasında, "Devlet Bahçeli'nin konuşması bir pervasızlık, cüretkârlık ve sınır tanımazlıktır. Hangi devlet adına bu konuşma yapılmaktadır? Amerika ve İsrail planlarına ve kararlarına göre mi yapılmaktadır. Bu konuşma PKK'ya cüret kazandırıyor, PKK'yı yasallaştırıyor, PKK'nın önüne tarihi fırsatlar arz ediyor. Bu konuşmanın başka hiçbir anlamı yoktur" ifadelerini kullandı.

ESKİ AKP'Lİ İSİMDEN BAHÇELİ'YE DESTEK

AKP'den istifa eden Korkmaz Karaca, "Sayın Bahçeli'nin grupta yaptığı çağrıyı Türkiye'ye ve kardeşliğe duyduğum inanç ve güvenin bir gereği olarak yürekten destekliyor ve bu tarihi adım atmak suretiyle 1071'i ve sonrasını en güçlü biçimde hatırlatan Sayın Devlet Bahçeli'ye şükran ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

MEMLEKET PARTİSİ'NDEN TEPKİ

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, "İki ortak, seçim meydanlarında birbirine ip atıyordu, şimdi Apo ile ip atlıyorlar. Önce idamdan kurtardı, şimdi cezaevinden çıkaracak. İpin ucunu tutan ne derse yapıyorlar. Bir ipi tutanın hesabı olur, bir de Türk Milletinin!" açıklaması yaptı.

DESTİCİ'DEN İTİRAZ

BBP lideri Mustafa Destici, “Yeni bir çözüm sürecine itiraz ederiz" dedi.

ÜMİT DİKBAYIR: TÜRK MİLLETİ 'REST' DİYOR

Bağımsız Milletvekili Ümit Dikbayır ise, "Birileri el yükseltiyormuş. Türk Milleti de 'REST' diyor. Ya erken seçime gidelim ya da SİNE-i MİLLET’e dönelim. Bunun için gereken ilk istifayı ben vermeye hazırım" dedi.

CEMAL ENGİNYURT: GÖK GİRSİN KIZIL ÇIKSIN

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, "Apo denilen kanlı katil TBMM’de konuşsun deniliyor ya! Ben o Meclis de oldukça konuşmasına müsade edersem GÖK GİRSİN, KIZIL ÇIKSIN" dedi.

TANJU ÖZCAN: ERKEN SEÇİM YAPILMALI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Sayın Bahçeli’nin konuşmalarını dehşet içerisinde izledim. Nasıl binlerce şehidin katili çıkıp Gazi Meclis’te konuşma yapabilir. Büyük bir oyun oynanıyor, oyunun aktörleri belli ama Türk Milleti bu oyunun bir parçası olmayacaktır. Türk Milleti’nin icazetini almadan kimse böyle girişimlerde bulunamaz. Bu yüzden derhal erken seçim yapılmalıdır" dedi.

EMEP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: HALKIN BARIŞ ÖZLEMİYLE OYNANMAMALIDIR

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, "Halkın barış özlemiyle oynanmamalıdır" dedi. Bayhan, şu ifadelere yer verdi:

"Devlet Bahçeli’nin Kürt sorununda ezber bozduğu iddiasıyla tartışılan açıklamaları, ekonomik ve politik açıdan sıkışmışlık içerisindeki sermayenin saray rejimini rahatlatmayı ve güçlendirmeyi amaçlıyor. Belli ki Cumhur İttifakı’nın beka ve bölünme propagandası eşliğinde yeni bir siyasi operasyonuyla yüz yüzeyiz.

Halkın barış özlemiyle oynanmamalıdır! Daha büyük acıların yaşanmaması ve annelerin gözyaşlarının durması için bir kez daha hatırlatıyoruz:

- Beklenti yaratan lafları ve vaat siyasetini bırakıp somut adım atın.
- İçeride ve dışarıda operasyonları durdurun.
- Öcalan’la görüşülmesi ve sağlıklı koşullarda bir diyalog sürecinin başlaması için tecridi kaldırın.
- Kayyum ve kumpas siyasetinden vazgeçin. Ayrımsız siyasi genel af ilan edin.
-Kürt sorununun barışçıl, demokratik çözümü için Meclis’te gerekli düzenlemelerin yapılması sürecini başlatın!"

MİLLİ MERKEZ'DEN AÇIKLAMA

Milli Merkez Hareketi Ankara Temsilcisi Ufuk Söylemez, Bahçeli'nin meclis çağrısına karşı, "BOP Projesinin yeni çözülme açılımı yine sahnelenmeye başladı" dedi. "Aynı teranelerle bölücü kanlı terör örgütünün ele başı bebek katiline fiili af çağrısını şimdi de Atlantik Milliyetçilerine yaptırıyorlar. Yazıklar olsun" ifadelerini kullanan Söylemez şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Irak’ta ve Suriye’de PKK’nın ta kendisi olan PYD/YPG adı altında, düzenli ordu kurup, seçim yaptıran emperyalizm, Türkiye’de Milli ordumuzun ve Milletimizin kahramanca mücadelesi karşısında, silahla ve terörle yaptıramadıklarını, iktidardaki ve sözde muhalefetteki işbirlikçileri ile tezgahlamaya çalışıyor.
Yani emperyalizm, 'iti öldürene süründürme' taktiğini güdüyor.
Ulus devlet ve üniter yapımıza, milli dilimiz güzel Türkçemize ve Cumhuriyetimizin birlik ve beraberliğine kast edecek adımlarına MHP’yi ve hatta CHP’yi bile alet etmeye çalışıyor.
Türk milleti bu kirli kumpası da kesinlikle reddedecektir. Buna kalkışanları ve alet olanları ise asla affetmeyecektir.
Tüm Cumhuriyetçilere, Milliyetçilere, Atatürkçülere ve Demokratlara, sağ-sol demeden, köken-mezhep ayırmadan, partilerüstü demokratik bir Kuvayı Milliye anlayışıyla, bu hain senaryoya karşı bir ve beraber olma çağrısı yapıyoruz.
Bu topraklarda Mustafa Kemal’ler ölmez, Mustafa Kemal’ler tükenmez!
ATATÜRK’TE BİRLEŞELİM"

Odatv.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri