Dilipak'tan Narin'in Ailesine, Aşiretine ve Köy Halkına Çağrı!

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'ın cansız bedeni, 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde bulunmuştu.

Kayıp vakasıyla ilgili soruşturma halen sürerken, yetkililer olayın aydınlatılması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Genç kızın trajik ölümü kamuoyunu derinden etkilerken adaletin sağlanması için geniş bir kamuoyu desteği oluşmuş durumda.

Konuyla ilgili olarak yazarımız Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısında Narin Güran’ın ailesine, aşiretine ve köy halkına yönelik önemli bir çağrıda bulundu. Dilipak, olaya tanık olan ya da bilgi sahibi kişilerin sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Güran ailesine, olaya tanık olan akrabalarına, komşularına ve bilgi sahibi olan herkese davetimdir: Gelin tevbe edin. Yaşadığınız zamana, olaylara ve kişilere karşı adil şahitler olun. Allah'tan korkun. Aksi halde, bu işe doğrudan veya dolaylı olarak karışmış olanlar ya da olayın gerçekleri konusunda bilgi sahibi olup susanlar, din gününde hepsi tek tek ve topluca yargılanacak ve aynı cinayetin failleri olarak cehenneme sürüklenecekler."

Dilipak, çağrısının devamında Güran ailesine özel olarak seslendi ve şu uyarıyı yaptı:

"Firmanızın adına Kur’an-ı Kerim'in bir diğer adı olan Furkan adını koyuyorsunuz, kızınızı Kur’an kursuna gönderiyorsunuz, o zaman bu davete icabet etmeniz gerek. Eğer aksini yaparsanız da hüküm Allah’ındır!"

ABDURRAHMAN DİLİPAK'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri