Diyanet’te ‘İşler’ Yolunda: Damada Jest

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın damadı, hizmet süresi yetmemesine rağmen Beykoz’a müftü, eşi de vaize olarak tayin edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın damadı, hizmet süresi yetmemesine rağmen Beykoz’a müftü, eşi de vaize olarak tayin edildi. Sonra da aileye lojman tahsisi yapıldı.

Skandallarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş, damadı ve kızının mutluluğu için adeta çırpınıyor. Erbaş’ın Düzce Çilimli’de müftü olan damadı Muhammed Likoğlu’nun hizmet süresinin yetmemesine rağmen, 1. sınıf ilçe olan İstanbul Beykoz Müftülüğü’ne atanması tartışma yaratırken, kızı Merve Safa Erbaş Likoğlu da Beykoz’da vaize olarak görevlendirildi.

Likoğlu çiftine villa gibi bir lojman da tahsis edildi. Lojmanı kızı ve damadı için bizzat Başkan Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın seçtiği bildirildi.

İSTANBUL’DA KAMP KURDU

Merve Safa Likoğlu’nun atamasının ardından Damat Likoğlu’nun atamasına ilişkin detaylarda ortaya çıktı. Birinci derece ilçe olan Beykoz’a atama şartlarından birisi olan müftülükte en az altı yıl çalışma kuralı damat için uygulanmadı.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan haberine göre, Likoğlu, yönetmelikteki “Hizmet gereği ve ihtiyaç” maddesi uyarınca atandı. Atama öncesi Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın İstanbul’da kamp kurup, kızı ve damadı için 39 ilçe içerisinden Beykoz’u seçtiği bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri