Dünya Putin'in bu fotoğraflarını konuşuyor! Eksi 20 derece olan suya girdi

Kutlamalar gece yarısı başladı. Gelen fotoğraflar bile üşütmeye yetti. Rusya lideri Putin'in eksi yirmi derece olan suya girdiği fotoğraflar paylaşıldı. Dünya bu fotoğrafları konuşuyor. İşte dünyaya servis edilen o kareler...

Epifani Bayramı, Rusya, Sırbistan, Belarus, Bosna Hersek, Litvanya, Kazakistan ve Bulgaristan gibi ülkelerde yine buz gibi sulara girilerek kutlandı.

Milyonlarca Hristiyan Ortodoks, Hz. İsa'nın vaftiz edilmesinin kutlandığı bayramda haç şeklinde açılan havuzlara veya nehirlere girdi.

Uluslararası haber ajansları, hava sıcaklığının eksi 20 derecenin altına indiği birçok ülkede çığlıklar atarak suya girenlerin fotoğraflarını servis etti.

Geçtiğimiz yıl Epifani bayramlarında buzla kaplı havuza girmeyen Rusya lideri Vladimir Putin, bu yıl ritüelini tekrar hayata geçirdi.

Kremlin'in paylaştığı fotoğraflarda, Putin'in sıcaklığın eksi 20 derece olduğu Moskova'daki havuzun başına krem rengi bir kürke sarınarak geldiği görüldü

 

 

Halihazırda 69 yaşında olan ve 2036'ya kadar iktidarda kalma şansı olan Rus lider Putin'in fotoğrafları dünya çapında büyük yankı buldu.

Katolik ve Protestan Hristiyanlar Noel'i 25 Aralık'ta kutlarken, Rusya, Gürcistan, Ermenisten, Belarus, Mısır, Sırbistan, Etiyopya ve Kazakistan gibi ülkeler 6 Ocak'ı 7 Ocak'a bağlayan geceyi Noel olarak kabul ediyor.

Katoliklerle Ortodokslar arasındaki Noel tarihine ilişkin farklılık iki tarafın farklı takvimleri benimsemesinden kaynaklanıyor.

Miladi Takvimi benimseyen Hristiyanlara göre Epifani Bayramı Ortodoksların Noel'i kutladığı 7 Ocak'a denk gelirken, Jülyen Takvimi'ni benimseyen Hristiyanlar ise Epifani Bayramı'nı 19 Ocak'ta kutluyor.

Bugün dünyada en yaygın olarak kullanılan Gregoryen Takvimi (Miladi Takvim), Katolik Kilisesi'nin ruhani liderlerinden Papa XIII. Gregorius tarafından 1582 yılında uygulanmaya konuldu.

 

Paskalya Bayramı'nın ilkbahar ekinoksuna denk gelmesi için benimsenen takvime göre Noel de 25 Aralık'a denk geliyor.

Rum Ortodoks Kilisesi haricindeki Ortodoks Hristiyanlarsa, M.Ö. 46 yılında Jül Sezar'ın yaptırdığı Jülyen Takvimi'ni takip ettiklerinden Noel'i Katoliklerden 13 gün sonra, 6-7 Ocak'ta kutluyor.

1923 yılından bu yana Miladi Takvimi benimseyen Yunanistan, Kıbrıs ve Bulgaristan'daki Rum Ortodoks Kilisesi'nin yanı sıra Kudüs'teki Ortodokslar da Noel'i 25 Aralık olarak kabul ediyor.

Epifani, Hristiyan Ortodoks inanışına göre, Hz. İsa'nın Mesih olduğunu müjdeleyen yıldızın belirmesiyle üç kralın peygamberi ziyaret ettiği ve vaftiz edildiği gün olarak kabul ediliyor.

Epifani Bayramı dolayısıyla Hz. İsa'nın vaftiz edilişini sembolize eden 'denizden haç çıkarma' törenleri düzenleniyor.

 

 

Törende, bir din adamı tarafından buz gibi sulara atılan haçı çıkarmak için Hristiyan gençler birbiriyle yarışıyor ve haçı çıkarmayı başaran kişinin bir yıl boyunca hastalık yüzü görmeyeceğine inanılıyor.

Doğu Avrupa'daki Hristiyanlar, geleneksel olarak 6 Ocak'ta, gökyüzünde ilk yıldız belirene kadar oruç tutuyor.

Noel arifesinde kurulan alkolsüz ve et ağırlıklı geleneksel sofralar ise Hz. İsa'nın 12 havarisini sembolize eden 12 çeşit yemekten oluşuyor.

7 Ocak olan Noel günü kilise ziyareti ile başlıyor. Bazı Ortodokslar Noel arifesinde gece yarısı ayinine katılıyor. Katoliklerin aksine Noel'de hediyeleşmek Ortodokslarda pek rastlanan bir gelenek değil. Ortodokslar genellikle 19 Aralık'taki Aziz Nikolas gününde veya yılbaşında sevdiklerine hediye veriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri