Emekli maaşında 6 yıldır uygulanan sistem kaldırılıyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek

Emekli maaşında 6 yıldır uygulanan sistem kaldırılıyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek

2018 senesine kadar Türkiye'deki en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinin üstündeydi. AKP, 2008 yılında yaptığı Aylık Bağlama Oranı (ABO) değişikliği ile milyonlarca emekli vatandaşların daha düşük maaş almasına sebep olmuştu.

2/6
Emekli maaşında 6 yıldır uygulanan sistem kaldırılıyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek 2
2018 yılında ise "en düşük emekli maaşı" uygulamasıyla milyonlarca emekli vatandaş düşük maaşlarla geçimini sürdürmek zorunda kaldı. Bu uygulamada, yatırılan prim farklarının büyük olmasına karşın alınan maaş tutarlarının aynı olmasına vatandaşlar tepki gösterdi. Yıllardır talep edilen intibak düzenlemesi ise AKP’li siyasetçiler tarafından her fırsatta reddedildi.

3/6
Emekli maaşında 6 yıldır uygulanan sistem kaldırılıyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek 3
6 YILDIR UYGULANIYORDU

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 6 senedir yürürlükte olan "en düşük emekli maaşı" düzenlemesinin kaldırılması için çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Emekli maaşları ve ödenen primler arasında adaletsizliğe sebep olduğu için eleştirilere maruz kalan bu uygulama, 5510 Sayılı Kanun'un Ek 19. Maddesi kapsamında yürürlükten kaldırılacak.


4/6
Emekli maaşında 6 yıldır uygulanan sistem kaldırılıyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek 4
EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI UYGULAMASI KALKIYOR

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gerçekleştirdiği ekonomi politikalar kapsamında emekli vatandaşlar için köklü değişiklikler yapılacağını ifade etti. Erdursun, en düşük emekli maaşı uygulamasının sona ermesinin gündemde olduğunu söyledi.

5/6
Emekli maaşında 6 yıldır uygulanan sistem kaldırılıyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek 5
Bu uygulamanın birçok emekli vatandaş için adaletsiz bir ortam yarattığına dikkat çeken Erdursun, değişikliğin ardından emekli vatandaşların ek bir düzenleme yapılmaması halinde kök maaşlarını almaya devam edeceklerini ifade etti.

6/6
Emekli maaşında 6 yıldır uygulanan sistem kaldırılıyor. Milyonlarca emeklinin maaşı değişecek 6
Öte yandan, 2011 senesinde uygulanan intibak yasasına benzer bir düzenlemenin muhtemel olduğunu ifade ederek, bu sayede emekli maaşlarının güncelleneceğini ve düşük kök aylık ya da tamamlanan maaş meselesinin ortadan kalkacağını ifade etti.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 6 yıldır uygulanan düzenlemenin kaldırılacağını açıkladı. Böylece milyonlarca emeklinin maaşı değişmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri