İktisadi İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) kuruluşunun 60’ıncı yıl dönümü programına bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin salgın şartlarına rağmen hem kamu kuruluşları hem de özel sektörde yatırımlarını sürdürdüğünü belirterek, "Küresel sorumluluk bilinci ile uluslararası yardımlaşma ve dayanışmayı da asla ihmal etmiyoruz. Türkiye olarak şimdiye kadar 156 ülke 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık" dedi.
İktisadi İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı’nın (OECD) kuruluşunun 60’ıncı yıl dönümü programına bir video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin salgın şartlarına rağmen hem kamu kuruluşları hem de özel sektörde yatırımlarını sürdürdüğünü belirterek, "Küresel sorumluluk bilinci ile uluslararası yardımlaşma ve dayanışmayı da asla ihmal etmiyoruz. Türkiye olarak şimdiye kadar 156 ülke 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık" dedi.
Erdoğan, OECD'nin kuruluşunun 60’ıncı yıl dönümü programına bir video mesaj gönderdi. Türkiye'nin OECD ile etkin bir iş birliği ve dayanışma sergilediğini ifade eden Erdoğan, "Teşkilat 60 yıldır hazırladığı anlaşmalar ve sözleşmeler ile iyi uygulama örnekleri ile oluşturduğu standartlar ile paylaştığı tavsiye ve istatistiki tahliller ile küresel ekonomide önemli bir aktör olduğunu kanıtlamıştır" dedi.
Türkiye'nin salgın şartlarına rağmen hem kamu kuruluşları hem de özel sektörde yatırımlarını sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, "Küresel sorumluluk bilinci ile uluslararası yardımlaşma ve dayanışmayı da asla ihmal etmiyoruz. Türkiye olarak şimdiye kadar 156 ülke 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık" diye konuştu.
"İNSANIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN GEREKEN TÜM TEDBİRLERİ ALDIK"
Uluslararası iş birliklerinin gelişmekte olan ülkeler ile mülteciler ve yerinden edilmiş kişileri önceleyerek yürütülmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Türkiye olarak dengeli ekonomik büyüme ile kalkınmanın temini, refah ve istihdamın arttırılması hedefleri doğrultusunda OECD’de etkin bir iş birliği ve dayanışma sergiliyoruz. Teşkilat 60 yıldır hazırladığı anlaşmalar ve sözleşmeler ile iyi uygulama örnekleri ile oluşturduğu standartlar ile paylaştığı tavsiye ve istatistiki tahliller ile küresel ekonomide önemli bir aktör olduğunu kanıtlamıştır. Covid-19 salgını ne kadar kırılgan bir dünyada yaşadığımızı ve esasen birbirimizle ne kadar bağlı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Türkiye olarak bu dönemde insanımızın sağlığı için gereken tüm tedbirleri alırken ekonomik faaliyetlerimizi aksatmamak için çaba harcadık. Ekonomik İstikrar Kalkanı ve Sosyal Koruma Kalkanı paketleri ile girişimcimizin, esnafımızın, dezavantajlı kesimleri yanında olduk. Salgın şartlarına rağmen hem kamu kuruluşlarımız hem özel sektörümüz yatırımlarını arttırarak sürdürüyor.
Küresel sorumluluk bilinci ile uluslararası yardımlaşma ve dayanışmayı da asla ihmal etmiyoruz. Türkiye olarak şimdiye kadar 156 ülke 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladık. Uluslararası iş birliği gelişmekte olan ülkeler ile mülteciler ve yerinden edilmiş kişileri önceleyerek yürütülmelidir. Sayın Genel Sekteri, hizmet döneminde teşkilata etkin şekilde yön verip üye ülkeleri ortak çalışma anlayışı ile mutabakata sevk ettiği için tebrik ediyorum."