Fenerbahçe kritik maça çıkıyor! Nasıl tur atlar?

İlk maçı 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler play-off turuna kalmak için Kadıköy’e çıkıyor. En az iki farklı galibiyet arayan temsilcimiz elenirse yola Avrupa Ligi gruplarından devam edecek.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında Fenerbahçe, Lille’i konuk ediyor. Fransa’da oynanan ilk maçı 2-1 kaybeden sarı-lacivertliler bugün turu geçmek istiyor. Temsilcimiz bu turu geçerse ‘play-off’a adını yazdıracak ve Slavia Prag-Union SG galibiyle eşleşecek. Slavia sahasındaki ilk maçı 3-1 kazanmıştı; rövanş maçları bugün 21.30’da Fenerbahçe, Lille’i geçememesi halinde ise adını doğrudan Avrupa Ligi gruplarına yazdıracak.

İŞTE MUHTEMEL 11'LER:

15 YILLIK HASRET
Temsilcimizin ana hedefi yıllar süren Devler Ligi hasretini dindirmek. Kupa 1 gruplarında son olarak 2008-09 sezonunda oynayabilen Fenerbahçe, 15 sezondur bu adrese hasret. Elemelerde sekiz kez takılan sarı-lacivertliler, bir kez de Şampiyonlar Ligi’nden men edildi. Fenerbahçe altı kez yer aldığı Devler Ligi’nde 2007-08 sezonunda çeyrek final oynadı.

NASIL TUR ATLARIZ?
Fenerbahçe bugün mutlaka kazanmak zorunda. Temsilcimizin tek farklı galibiyetlerinde (1-0, 2-1, 3-2 gibi...) uzatmalara, gerekirse de penaltılara gidilecek. Sarı-lacivertlilere tur için en az iki farklı galibiyet (2-0, 3-1, 4-2 gibi...) gerekiyor. Lille’e beraberlik dahi yetiyor.


4 MAÇTA TEK FARK
Sarı lacivertliler bu sezon dört resmi maç oynadı. Lugano’yu 4-3 ve 2-1 yenen temsilcimiz, Lille’e deplasmanda 2-1 yenilirken Süper Lig’deki ilk sınavı olan Adana Demirspor mücadelesini ise 1-0 kazandı. Sarı-lacivertliler bugün ihtiyaç duyduğu iki farklık galibiyeti henüz yakalayamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri