Ya ayrıldılar ya da Kılıçdaroğlu'na muhalif oldular.
Independent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'in haberi şöyle:
İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, geçen günlerde parti yönetimini sert bir şekilde eleştirerek Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa etti.
Kamuoyu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde teğmen pilot rütbesiyle görev yapan Çelebi'yi Ergenekon davası nedeniyle tutuklanmasıyla tanıdı.
41 ay cezaevinde kalan Çelebi'yi cezaevinde ziyaret edenlerden biri de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu.
Cezaevinde nikah şahidi oldu
Hatta Kılıçdaroğlu, Hasdal Cezaevi'ne giderek tutuklu bulunduğu sırada evlenen Çelebi'nin nikah şahitliğini bile yaptı.
41 ayın sonunda 11 Mart 2014 tarihinde tahliye olan Çelebi, CHP'nin 35 ve 36. kurultaylarında Parti Meclisi (PM) üyeliğine seçildi.
2018 genel seçimlerinde milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görev aldı.
Ancak Çelebi, geçen 29 Ocak 2021 tarihinde Yalova ve Karabük milletvekilleriyle birlikte CHP'den istifa etti.
Çelebi ve iki milletvekilinin Muharrem İnce tarafından kurulması beklenen partiye katılmaları bekleniyor.
Sadece Çelebi değil
Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı sürecinde soruşturma, gözaltı, tutuklama, hedef gösterme veya farklı nedenlerle mağduriyet yaşayan birçok isim süreç içerisinde CHP'de ya milletvekili oldu ya da yönetime girdi.
Bunların bazıları halen görevde iken, bir kısmı zaman içerisinde ya partiden ayrıldı ya da Kılıçdaroğlu yönetimi ile ters düştü.
Bu isimlerden bazıları şunlar:
Kılıçdaroğlu, Aygün'ü "Neden aday gösterdi" diye çok eleştirilmişti
Ergenekon soruşturması kapsamında 2008 yılında gözaltına alınan ve tutuklanan ancak avukatının itirazı ile tahliye edilen dönemin Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün 12 Haziran 2011 seçimlerinde CHP Ankara Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.
O dönemde CHP içindeki sol kadrolar, DYP çizgisinden gelen Aygün'ün ilk sıralardan aday gösterilmesini eleştirmişti.
Ergenekon davasından aldığı ceza 2016 yılında Yargıtay tarafından bozulan Aygün, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile girdiği polemiğin ardından 2019 yılında CHP'den istifa etti.
Aynı dönemde sağ siyasetten gelmesine karşın milletvekili yapılan isimlerden bir diğeri de Ergenekon davasından tutuklu olan Prof. Dr. Mehmet Haberal'dı.
Öyle ki cezaevinde olmasından dolayı Haberal'ın yemin etmesi bile 2013'teki tahliyesinden sonra mümkün oldu.
CHP içinde veya Meclis'te pek varlık göstermeyen Haberal, 2015 seçimlerinde tekrar aday olmadı veya gösterilmedi.
Oğlu Erkan Haberal, aynı yıl yapılan seçimlerde MHP'den aday oldu.
Genel başkan yardımcılığından ihraca
Türkiye'nin Musul Büyükelçisi Öztürk Yılmaz, 11 Haziran 2014 günü 43 görevliyle birlikte Musul Başkonsolosluğu basan IŞİD tarafından esir alınarak 101 gün alıkonuldu.
Bu olay ile tanınan Yılmaz, 3 Eylül 2015 günü Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevinden istifa ederek 1 Kasım 2015 seçimlerinde CHP Ardahan Milletvekili oldu ve Kılıçdaroğlu tarafından genel başkan yardımcılığına seçildi.
Türkçe ezan açıklamasıyla parti yönetimiyle ters düşen Öztürk, disipline sevk edildi.
24 Haziran 2018 seçimlerinde bir kez daha CHP'den Ardahan Milletvekili oldu.
Disiplin sürecinde Kılıçdaroğlu'nu hedef alan sert açıklamaları nedeniyle bu kez kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Yılmaz, 20 Kasım 2018 tarihinde CHP'den ihraç edildi.
Yılmaz, halen kurucusu olduğu Yenilik Partisi'nin genel başkanlığını yürütüyor.
Terfisi engellendi, geldiği CHP'den de umduğunu bulamadı
Türker Ertürk, herhangi bir soruşturmadan dolayı gözaltına alınıp, tutuklanmadı. Eski Deniz Harp Okulu Komutanı Ertürk'ün o dönemde Balyoz soruşturmasında adı geçtiği için terfi ettirilmediği öne sürülmüş, buna tepki olarak 9 Ağustos 2010'da istifa etmişti.
Ardından CHP'ye katılan ve milletvekili aday adayı olup ve CHP Trabzon İl Başkanlığı için de yarışan Ertürk 12 Kasım 2014'te "kurucu ilkelerinden uzaklaştığı, Atatürk'e olan bağlılığını yitirdiği" iddialarında bulunarak CHP'den istifa etti.
Kılıçdaroğlu’nu yeterli solcu olmamakla eleştiriyor
Erzincan Başsavcılığı görevi sırasında FETÖ ve İsmailağa cemaatine yönelik soruşturma başlatan ve bu nedenle hakkında başlatılan karşı soruşturma kapsamında tutuklanarak dört ay cezaevinde kalan İlhan Cihaner, 2011 seçimlerinde CHP'den milletvekili oldu.
2015 seçimlerinde de seçilen Cihaner, 2018 seçimlerinde aday gösterilmedi.
2020 yılı içerisinde yapılan CHP 37. Olağan Kurultayı'nda Kılıçdaroğlu'na karşı aday oldu.
Halen CHP'de olan Cihaner, partinin daha sol bir çizgide olmasını savunan "Gelecek İçin Biz" adlı oluşumun aktif bir üyesi durumunda.
Cihaner, zaman zaman Kılıçdaroğlu'nu partiyi sağa çekmekle eleştiriyor.
Ön seçimle geldi, yeniden aday gösterilmedi
TSK'da albay rütbesinde görev yaparken Ergenekon soruşturması kapsamında 2009 yılında tutuklanan Dursun Çiçek, 31 Mart 2015 tarihinde beraat etti.
2015 seçimlerinde ön seçimle CHP'den milletvekili oldu. 2018 seçimlerinde yeniden aday olmayacağını duyuran Dursun Çiçek, avukat kızı İrem Çiçek'in CHP'den milletvekili aday adayı olacağını duyurdu. Ancak açıklanan listede ne kendisi ne de kızı yer bulamadı.
Dursun Çiçek'in o dönem yeniden aday gösterilmemesi CHP kulislerinde genel merkezle ters düşmesine bağlandı.
Çiçek, 2019 yılında Kılıçdaroğlu'nu FETÖ davası sanıkları gazeteciler Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a sahip çıktığı iddiasıyla sosyal medya hesabı üzerinden eleştirmişti.
Kızı İrem Çiçek de CHP'nin CNN Türk'ü boykot kararına uymayarak bu kanalda programa çıktığı için 2020 yılı içinde CHP'den ihraç edildi.
Hedefteki isimlerdi, CHP'den seçildiler ama partide kalamadılar
Yine bu isimler dışında özellikle Ergenekon soruşturması sürecinde yaptıkları açıklamalarla o günlerde bu soruşturmaya destek veren çevrelerin hedefi haline getirilen Prof. Dr. Süheyl Batum, şu anki Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Emine Ülker Tarhan da Kılıçdaroğlu döneminde CHP'de görevlerde bulundu.
Hatta Batum ve Tarhan milletvekilliğine seçilerek partide üst düzey görevlere geldi.
Feyzioğlu'nun adı da CHP Genel Başkanlığı için geçti.
Ancak ulusalcı çizgide olan her üç ismin de CHP macerası uzun sürmedi.
Kılıçdaroğlu yönetimiyle ya ters düşüp sert eleştiriler yönelttiler ya da liderlik mücadelesine girdiler.
Sonuç olarak Batum, CHP'den ihraç edilirken, Tarhan ve Feyzioğlu istifa ettiler.