Hamas, Yahya Sinvar'ın Ölümünü Doğruladı

Hamas, lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü kabul ettiği bir açıklamada bulundu. Ancak derhal ateşkes yapılması yönündeki çağrılara rağmen "savaşmaya devam edeceğine" söz verdi.

Sinvar'ın yardımcısı Halil El Hayya, Katar'da yaptığı açıklamada, “Hamas'ın yoluna devam ediyoruz” dedi ve öldürülen liderin ateşkes için öne sürdüğü koşullardan taviz verilmeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu koşullar arasında İsrail'in Gazze'deki askeri operasyonlarının durdurulması, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) işgal altındaki kıyı şeridinden tamamen çekilmesi ve yüzlerce Filistinli mahkûmun serbest bırakılması yer alıyordu.

Hamas lideri Yahya Sinvar, çarşamba günü Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bir İsrail devriyesinin kendisi ve iki korumasıyla tesadüfen karşılaşmasının ardından öldürüldü. Sinvar'ın ölümünün, bir yıldır devam eden savaşta “sonunun başlangıcı” olabileceğini söyleyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in başta Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılması olmak üzere savaş hedeflerine ulaşmak için mücadele etmeye devam edeceği sözünü verdi.

HAMAS LİDERİ SİNVAR'IN GAZZE'DE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ DUYURULMUŞTU

Hamas'ın 7 Ekim saldırısının planlayıcılarından biri olduğu bilinen ve İsmail Haniye'nin Tahran'da suikast sonucu öldürülmesinin ardından Hamas'ın siyasi büro başkanlığına getirilen Yahya Sinvar'ın dün İsrail ordusu tarafından Gazze'de öldürüldüğü açıklanmıştı.

Sinvar’ın, İsrail istihbaratının elde ettiği bilgi kapsamında yapılan bir operasyonla değil Gazze’nin Refah kentinde ordu güçlerinin operasyonunda tesadüfen öldürüldüğü ortaya çıkmıştı. Sinvar, yaralı halde saklandığı evde kendisini görüntüleyen İHA’ya tahta sopa fırlatarak uzaklaştırması sonrası eve yapılan ikinci tank atışında ölmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri