Haniye suikasti sonrası dolarda son durum

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da konutuna düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybetmesi piyasaları hareketlendirdi. İstanbul serbest piyasada dolar 33,14 liradan, euro 35,92 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Döviz kurlarındaki hareket bugünde devam ediyor. Hamas lideri İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da öldürülmesiyle piyasalarda gerilim artışı yaşandı.

İstanbul serbest piyasada dolar 33,14 liradan, euro ise 35,92 TL seviyelerinden işlem görüyor.

GÖZLER FED FAİZ KARARINDA
Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararını bekliyor. Fed faiz kararını bugün saat 21.00’de açıklayacak. Halihazırda politika faizi yüzde 5.50 seviyesinde bulunuyor.

Piyasalarda Fed’in bu toplantıda faiz indirimine gitmesi beklenmezken, ‘eylül ayı için bir indirim olur mu?’ sorusunun cevabı aranacak. Toplantı metni ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları önemle takip edilecek.

JEOPOLİTİK RİSKLER ARTTI
Öte yandan geçtiğimiz gün İsrail’in Beyrut’a yönelik saldırı girişimi ve Hamas lideri İsmail Haniye'nin, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda öldürüldüğünün bildirilmesi jeopolitik riskleri artırıyor.

Fed faiz kararı öncesi dolar endeksi bugün 104.420 ile yatay seyrederken, ABD 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4.143 ile sakin seyrediyor.

DOLAR VE EURO HAREKETLENDİ
Dolar/TL haftanın üçüncü işlem gününe 33.09’un üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda hafif primli seyrederek 33.14 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 33.05, en yüksek ise 33.14 seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 35.90 lira ile primli hareket ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri