Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi Prof. Dr. Nazan Savaş'tan kritik açıklama!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş, İBB koordinasyon toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, eşi Prof. Dr. Nazan Savaş ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın katılımıyla, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu Hatay’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Hatay ile eşleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), felaketi yaşayan şehirde ‘koordinasyon toplantısı’ düzenledi.

DEZAVANTAJLARIMIZIN YANI SIRA AVANTAJLARIMIZI DA BİLMELİYİZ

İBB koordinasyon toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın eşi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Savaş, "Biz bugünden itibaren hem Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hem yerel belediyeler ve kuruluşlar adına bir vizyonu ortaya koymak zorundayız. Bu vizyonu ortaya koyarken de bölgemizin dezavantajları olduğu gibi avantajlarının da olduğunu bilmek zorundayız." dedi.

AKILLI VE SÜRÜDÜRÜLEBİLİR KENT KURULMALI

Öncelikle dünyanın akıllı ve sürdürülebilir kentler ile yeşil enerji üzerine evrildiğini söyleyen Prof. Dr. Nazan Savaş, "Akıllı kentler ve sürdürülebilir kentlerin yanı sıra yeşil enerji üzerine çok önemli destekler veriliyor. Bu konuda biz çok avantajlı bir bölgeyiz. Sağlıklı hem barınma hem üretim mekanlarının güvenli yapılaşma üzerine çelik çok önemli. Çelik bakımında da yine avantajlı bir bölgeyiz." ifadelerini kullandı.

ÇELİK YAPILARLA GÜVENLİ ŞEHİRLER İNŞA ETMELİYİZ

Prof. Dr. Nazan Savaş eşi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Japonya ziyareti esnasında yapıların minimal beton ama çelik yapılı güvenli binaların olduğunu gördüklerini ve ada ülkesine bu çeliği taşıyarak getirdiklerini örnek vererek, "Bizim burnumuzun dibi İskenderun'da çelik üretim yerimiz var. Bu kapsamda yeni yapılabilecek bu akıllı, sürdürülebilir kentlerin daha güvenli dağ yamaçlarına çekilerek, gerek Japonlarla gerek tecrübeli diğer uluslararası ülkelerden destek alınarak burada bir yapılanma olabilir. Bunun savunucusu ve destekçisi olmalıyız." şeklinde konuştu.

DEPREME DAYANIKSIZ YÜZEYLER YEŞİL ALAN YAPILMALI

Öte yandan Savaş konuşmasının devamında, "Bir bilim insanı olarak eski tarihi kent dokusunun ve rekreasyon alanları ile birlikte korunması ve bu kentin kimliğinin korunmasını öneriyorum. Son olarak da bu depreme dayanaksız olan bu yüzeylere de güzel, yeşil rekreasyon alanları planlanmasını öneriyorum. TOKİ ve diğer inşaat firmalarının bu alanları betonlarla doldurmasına izin vermemeliyiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri