Herkes BDDK Başkan Yardımcısını Konuştu Ama Kız Tarafı Kim Çıktı

BDDK Başkan Yardımcısı, kurum denetimi altındaki banka ve finans kuruluşlarının yöneticilerine düğün davetiyesi gönderdi.

MHP'li birçok isim ve Soylu'nun şahit olduğu düğünde takı töreni kuyruğu konuşulurken Odatv düğünün ayrıntılarına ulaştı. Buna göre Soylu, düğünde kız tarafını temsil etti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Mustafa Aydın’ın düğünü, davetliler ve yapılan takılarla büyük yankı uyandırdı. Birgün Gazetesi'nde Timur Soykan'ın gündeme getirdiği düğünde BDDK'nın denetimi altında bulunan bankaların genel müdürleri, özel finans kuruluşlarının sahipleri ve yöneticileri düğünde takı sırasına girerken, çelenkler salonu doldurdu.

Mustafa Aydın ve Nilüfer Özmen’in İstanbul Şişli’deki Radisson Blu Hotel’de gerçekleşen düğününe BDDK'nın denetlediği bankalar ve finans kuruluşları davet edildi. Düğüne katılmak zorunda hisseden şirketler takı konusunda kararsız kalırken, bazı bankaların 150 bin TL ile 350 bin TL arasında bütçeler belirlendiği öne sürüldü.

Düğüne katılanların arasında BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP’li vekiller de vardı.

ODATV AYRINTILARI YAKALADI:

DAMAT BAHÇELİ’NİN ÖZEL KALEM YARDIMCISININ KARDEŞİ

Katılımcıların gündem olduğu düğüne ilgili ayrıntılara Odatv ulaştı. Damat Mustafa Aydın ile ilgili BDDK Başkan Yardımcısı olması konuşulurken, Odatv’nin ulaştığı bilgilere göre Mustafa Aydın sadece bu profili ile öne çıkmıyor.

Mustafa Aydın, aynı zamanda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdür Yardımcısı Bilal Aydın’ın kardeşi.

Gelin Nilüfer Özmen’in de profili ayrıca dikkat çekti. Avukat olan gelin Özmen, düğüne katılan birçok ismin avukatlığını da üstleniyor.

SÜLEYMAN SOYLU KIZ TARAFIYDI

Odatv’nin edindiği bilgilere göre Nilüfer Özmen, eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’nun avukatları arasında yer alıyor. Yani Soylu, düğünde kız tarafını temsil ediyordu.

Öte yandan Nilüfer Özmen sadece Soylu’nun değil, birçok MHP’li ismin de avukatlığını üstleniyor.

GELİN NİLÜFER ÖZMEN KİMDİR?

Nilüfer Özmen, İstanbul Barosu’na kayıtlı bir avukat. Erdemir&Özmen Hukuk Bürosu’nun ortağı olan Özmen, aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de danışman olarak görev alıyor.

Nilüfer Özmen ayrıca bilişim hukuku, kripto para piyasası ve yapay zeka alanında da çalışmalar yapıyor.

Hukuk bürosunun internet sayfasında Nilüfer Özmen hakkında şu bilgiler yer alıyor:

DAMAT MUSTAFA AYDIN KİMDİR?

Mustafa Aydın, 2000 yılında Gazi Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Kariyerine 2001 yılında TÜBİTAK Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma Enstitüsü’nde Araştırmacı olarak başlayan Aydın, 2003-2005 yılları arasında Türk Telekom Genel Müdürlüğü’nde Telekomünikasyon Mühendisi olarak görev yapmıştır. 2004 yılında Hacettepe Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesini almıştır.

2005 yılından itibaren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nda (BDDK) kariyerine devam eden Aydın, burada bilgi sistemleri ile ilgili mevzuat geliştirme çalışmalarında önemli rol oynamış, yerinde denetimlerde görev almış ve Sektörel Siber Olaylara Müdahale Ekibi’nin çalışmalarını yürütmüştür.

Mustafa Aydın, 2017-2019 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin Philadelphia kentinde bulunan Temple Üniversitesi’nin “Bilgi Teknolojileri Denetimi ve Siber Güvenlik” bölümünü 4.0 not ortalaması ile okul birincisi olarak başarıyla tamamlayarak ikinci yüksek lisans derecesini elde etmiştir. Eğitim süresince, Temple Üniversitesi Bilgi Güvenliği departmanında görev alarak uluslararası deneyim kazanmıştır.

Birçok yurt içi ve yurt dışı etkinlikte sunumlar yapmış olan Aydın’ın ayrıca çeşitli akademik yayınları bulunmaktadır. Mustafa Aydın, Uluslararası Bilgi Sistemleri Denetçisi (CISA) ve Uluslararası Bilgi Güvenliği Yöneticisi (CISM) sertifikalarını da başarıyla almıştır. Şu anda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü’nde Bilişim Sistemleri Bölümünde doktora tezi çalışmalarını sürdürmekte olan Mustafa Aydın, BDDK’da Bilgi Sistemleri Uyum Daire Başkanı olarak görevine devam etmektedir.

Editör:Talha Özmen

Kaynak: Odatv

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri