Hizbullah İsrail'i Vurdu... Çok Sayıda Yaralı Var

Hizbullah, İsrail'de askeri üs vurdu. İsrail basını, saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.

İsrail'de Hayfa kentinin güneyindeki askeri üsse Hizbullah'ın düzenlediği insansız hava aracı (İHA) saldırısında 4 İsrail askeri öldü, 7'si ağır çok sayıda asker de yaralandı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Gazze'deki Filistin halkının direnişiyle dayanışmak, Lübnan ve halkını savunmak, Beyrut'taki Basta ve Nuveyri mahallelerine düzenlenen saldırılara karşılık için Hayfa kentinin güneyindeki Binyamina bölgesindeki İsrail ordusuna bağlı "Glolani Tugayı'nın eğitim üssüne İHA filosuyla" saldırı düzenlendiği kaydedildi.

Hizbullah'ın "ülkesini, halkını" korumak için göreve hazır olduğu, "düşmanı caydırmak görevinden geri durmayacağı" bildirildi.

İsrail ordusundan İHA saldırısına ilişkin henüz açıklama yapılmazken saldırı alanına ait görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı.

İSRAİL’İN İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI ZAAFI VAR

Askeri teknoloji geliştiren bir şirket olan Asgard System CEO'su Rotem Mey-Tal Hizbullah’ın insansız hava araçları ile yaptığı son saldırı sonrası İsrail Maariv Gazetesi’ne konuştu.

İsrail’ in bu saldırılara karşı zaafı olduğunu söyleyen CEO, “İnsansız hava araçları doğaları gereği, özellikle de yere yakın uçuyorlarsa, çok zor bir radar izine sahiptirler.Dolayısıyla radar test ediliyor, ayrıca tespit ve uyarı sistemleri İran askeri sanayi üretim tesislerinden sürekli olarak yeni çıkan bir füze tarafından test ediliyor ve İsrail sistemlerinin yeni füze üzerinde eğitilmesi gerekiyor. Biz ve belki de Ukrayna dünyanın geri kalanından daha fazla zorlukla karşı karşıyayız gibi görünüyor” dedi.

HİZBULLAH İSRAİL’İ KANDIRDI

Jerusalem Post’ta yer alan bir ayrıntı bu akşam Hizbulah’ın farklı zamanlarda fırlattığı dronların İsrail’deki savunma sisteminin kafasını karıştırdığı öne sürüldü.

Vadi Ara bölgesindeki İHA saldırısına ilişkin ön soruşturmadan yeni ayrıntılar ortaya çıktı:

“Hava Kuvvetleri, akşam 6:45'te Nahariya ve Acre bölgesinde alarmları tetikleyen drone'un, yaklaşık yarım saat sonra akşam 7:15 civarında Wadi Ara'da patlayan drone ile aynı olup olmadığını araştırıyor. Nahariya ve Acre'nin üzerinden geçtikten sonra drone ile bağlantı kesildiği için, bunun aynı cihaz olma ihtimali var. Hizbullah'ın olay sırasında 'eş zamanlı olarak iki veya üç drone' fırlattığı bildirildi. Bunlardan biri Deniz Kuvvetleri tarafından denizde yakalandı. Daha önceki raporların aksine, İHA tespit sistemleri tarafından tespit edilmedi, herhangi bir alarm tetiklemedi ve herhangi bir müdahale girişimi olmadı. Çarpışma bölgesinin yakınındaki Talmei Elazar'da saat 19:00'da çalan alarmın İHA olayıyla ilgisi olmadığı ve o sırada Lübnan'dan fırlatılan bir balistik füzenin müdahalesi sonucu meydana geldiği belirtildi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri