İmamoğlu Cephesinin ‘Özgür Özel Kaygısı’ Ortaya Çıktı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net” şeklindeki açıklamasının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cephesini rahatlatmadığını ileri sürdü.

Abdulkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel’in “Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net” şeklindeki açıklamasının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cephesini rahatlatmadığını ileri sürdü ve “Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ağızları yandığı için Özgür Özel’i ihtiyatlı bir şekilde dinliyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

CHP'deki Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına dair yeni detaylar paylaşan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in “Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net” şeklindeki açıklamasının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu cephesini rahatlatmadığını ileri sürdü.

“‘Tamam, artık cumhurbaşkanı adaylığımız kesin’ diyemiyorlar” diyen Abdulkadir Selvi, bunun sebeplerini ise şöyle sıraladı:

“1- Öncelikle Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu diye açıklama yapmadığı sürece rahat değiller.

2- Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünüyorlar.

3- Özgür Özel’in, “Cumhurbaşkanı adayı değilim” diyecek kadar net konuşmasına rağmen mi? Evet. Çünkü siyasetin sadece futbol oyunuyla tarif edilemeyecek kadar karmaşık olduğunu biliyorlar.

4- Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ağızları yandığı için Özgür Özel’i ihtiyatlı bir şekilde dinliyorlar.

5- Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak geleceğini düşünüyorlar. İmamoğlu siyasi yasaklı olursa Özgür Özel, ‘Yeni bir durum ortaya çıktı’ der, bunu fırsata çevirir cumhurbaşkanı adayı olur diye hesap ediyorlar.”

Abdulkadir Selvi’nin ‘Özgür Özel’in açıklaması İmamoğlu’nu rahatlattı mı’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Özgür Özel ilk kez net konuştu.

“Cumhurbaşkanı adayı değilim, çok net” dedi. Yine her zaman olduğu gibi pozisyonunu futbol terimleri üzerinden tayin etti. “Ben teknik direktörüm. Teknik direktör penaltı atmaz, en doğru oyuncuya attırır. Kimin atacağına kurullarımla karar vereceğim” diye konuştu.

Özgür Özel’in bu açıklaması Ekrem İmamoğlu cephesini rahatlattı mı? Hayır rahatlatmadı. ‘Tamam, artık cumhurbaşkanı adaylığımız kesin’ diyemiyorlar.

İMAMOĞLU CEPHESİNİN KAYGISI

1- Öncelikle Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu diye açıklama yapmadığı sürece rahat değiller.

2- Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünüyorlar.

3- Özgür Özel’in, “Cumhurbaşkanı adayı değilim” diyecek kadar net konuşmasına rağmen mi? Evet. Çünkü siyasetin sadece futbol oyunuyla tarif edilemeyecek kadar karmaşık olduğunu biliyorlar.

4- Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ağızları yandığı için Özgür Özel’i ihtiyatlı bir şekilde dinliyorlar.

SİYASİ YASAK

5- Ekrem İmamoğlu’nun ekibi Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olacağı düşüncesine nereden varıyor? En önemli gerekçelerini sona sakladım.

Bu hesabı siyasi yasak ve Erdoğan faktörü üzerinden yapıyorlar. Biraz daha açayım.

Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak geleceğini düşünüyorlar. İmamoğlu siyasi yasaklı olursa Özgür Özel, ‘Yeni bir durum ortaya çıktı’ der, bunu fırsata çevirir cumhurbaşkanı adayı olur diye hesap ediyorlar.

SİYASİ YASAKLARA KARŞIYIM

Siyasi yasaklara her zaman karşı çıktım. Yine de karşıyım. Siyasetin yasaklar üzerinden tanzim edilmesini doğru bulmuyorum. Milletin getirdiğini yine milletin götürmesi gerekiyor. Milletin seçtiklerini siyasi yasaklarla tasfiye etmek yanlıştır. Bunun adı Ekrem İmamoğlu olsa da.

ERDOĞAN FAKTÖRÜ

Bu kaydı düştükten sonra tekrar İmamoğlu cephesine dönecek olursak, onlar Erdoğan’ın İmamoğlu ile değil Özgür Özel’le yarışmayı tercih edeceğini düşünüyorlar.

1- Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak geleceğinin mutlak kabullenilmiş olması doğru değil.

Ya gelmezse?

ERDOĞAN’IN TARZI DEĞİL

2- Ekrem İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getireyim. Böylece cumhurbaşkanı adayı olamasın. Ben de Özgür Özel’le yarışıp yeniden cumhurbaşkanı seçileyim şeklindeki siyasi mühendislik hesapları Erdoğan’ın tarzı değil. Erdoğan siyasi yasaklarla vuruşarak gelmiş bir lider. Şimdiye kadar rakipleriyle mertçe mücadele ederek kazandı.

ÖZGÜR ÖZEL’E HAKARET

3- Bu hesap aynı zamanda Özgür Özel’e de hakaret. İmamoğlu’na kazandıracak, Özgür Özel’e kaybettirecek aday gözüyle bakmak CHP Genel Başkanı’na saygısızlık etmek demektir. Özgür Özel, Ecevit’in 1977 seçimlerinde elde ettiği yüzde 42’lik başarıdan sonra 47 yıl sonra yüzde 38 oy oranı ile CHP’yi birinci parti yaptı. Ayrıca 6’lı Masa’nın garabetine ve Kılıçdaroğlu’nun seçim kazanamamasına rağmen cumhurbaşkanlığı seçimleri birinci turda sonuçlanmadı, ikinci tura kaldı. Kılıçdaroğlu yüzde 48 oy aldı.

4- Seçim sonuçlarını milletin sandıkta yaptığı tercih belirler. Seçimin havası ve siyasi konjonktür nasıl, ona bakmak lazım. Örnek mi isterseniz? AK Parti, 2023’te cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandı, 2024’teki yerel seçimleri kaybetti.

MANSUR YAVAŞ FAKTÖRÜ

5- Bu hesapların hiçbir yerinde Mansur Yavaş faktörü yer almıyor. Oysa Ekrem İmamoğlu’nun rakibi Özgür Özel değil, Mansur Yavaş. İmamoğlu’nun da Yavaş’ın da avantajlı ve dezavantajlı yanları var. İmamoğlu parti içinde güçlü, Mansur Yavaş’ın ise seçmende karşılığı fazla. Mansur Yavaş’sız yaptıkları hesaplar yanlış kapıya çıkar.

Kaynak: Medyaradar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri