İngiliz Siyasetçi George Galloway: TUSAŞ Saldırısını CIA PKK’ya Yaptırdı

Ankara Kahramankazan’da TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör saldırısın ardından Odatv, zamanlamaya dikkat çekerek dikkatleri BRICS’e çevirdi.

Ankara Kahramankazan’da TUSAŞ’a yönelik düzenlenen terör saldırısın ardından Odatv, zamanlamaya dikkat çekerek dikkatleri BRICS’e çevirdi. Odatv haberinin ardından İngiliz siyasetçi George Galloway de benzer ifadeler kullandı.

Ankara Kahramankazan’da TUSAŞ'a yönelik terör saldırıda 5 kişi şehit olurken 22 kişi de yaralandı.

Odatv, saldırının gerçekleşmesinin ardından “TUSAŞ’a terör saldırısı… Kazan’a Kazan yanıtı: ABD'nin vesayet savaşı” başlıklı bir haber yayınladı.

Haberde, “Savunma sanayinin kalbi Ankara Kahramankazan’daki TUSAŞ’ta terör saldırısı düzenlendi. Saldırı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya'ya bağlı Tataristan'ın Başkenti Kazan'da bulunduğu sırada gerçekleşti. ABD'nin bu saldırının neresinde olduğu ise soru işaretlerine neden oldu” ifadelerine yer verildi.

İNGİLİZ SİYASETÇİDEN BENZER SÖZLER

İngiliz siyasetçi George Galloway TUSAŞ’a saldırının Kazan'daki BRICS Zirvesi ile eş zamanlı yaşandığına dikkat çekti.

CIA'nın PKK’yı kullanarak Ankara’nın Kazan ilçesinde saldırı düzenlediğini ifade eden Galloway, “Dakikalar öncesinde Erdoğan, Kazan'a inmişti. NATO üyesi bir ülkenin BRICS’e üye olma ihtimali bunları delirtti” dedi.

BRICS’in dünyayı yeniden şekillendiren bir olgu olduğunu kaydeden Galloway, “Yeni para birimi, az önce banknotu gördüm. BRICS parası ve finansal sistemi, ABD kontrolündeki diktatöryal sistemi bitirecek. Artık SWIFT dünde kaldı. BRICS sistemiyle üye ülkeler özgürce para transferi yapabilecek” diye konuştu.

GALLOWAY KİMDİR

George Galloway, İngiliz politikacı ve gazeteci. 1954 yılında Londra'da doğdu ce ve genellikle radikal görüşleriyle biliniyor. Galloway, İşçi Partisi'nden 1987'den 2003'e kadar parlamentoda yer almış ve ardından Respect Partisi'nden 2005'ten 2010'e kadar delege oldu. Ayrıca, daha sonra Şans Partisi'nden 2012'den 2015'e kadar delege olarak görev yaptı. Galloway, genellikle dış politika konularında çıkarılan hareketler ve yorumlarıyla tanınır.

George Galloway, 2003'te Irak Savaşı'na karşı muhalefeti nedeniyle İşçi Partisi'nden ihraç edilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri