Şirkete işçi olarak girdiğini anlatan Cemal Polat (48), Karacan’ın talimatı ile çok sayıda şirketin ortağı ve yöneticisi yapıldığını, adına şirket genel kurullarında sahte imza atıldığını öne sürdü.
Bir dönem, iş dünyasının önemli ailelerinden biri olan Karacanlar şimdilerde bir dizi dava ile gündemde. Ailenin üçüncü kuşak temsilcilerinden Ali Naci Karacan hakkında, ‘sahtecilik’iddiasıyla Beykoz Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada önemli ayrıntılar ortaya çıktı.
Genel kurulda sahte imzalar atıldı
Geçmişte Klass Radyo Televizyon Yayınları AŞ’de yöneticilik yapan, 2000’de istifa etmesine rağmen sonraki yıllardaki genel kurullarda sahte imzası kullanılarak işlem yapıldığını öne süren İbrahim Etem Kantarcıoğlu’nun açtığı davada savunmasını yapan sanıklardan Polat, Karacan’ı suçladı.
İşçi olarak girdim ortak yaptı
Davanın sanıkları arasında Karacan’ın yanı sıra, şirkete 1995’te işçi olarak giren Cemal Polat, Osman Bilgiç (53) ve Zuhal Papila (59) yer alıyor.
Polat mahkemede yaptığı savunmada işsiz olduğunu belirterek, “Şirketin gayri resmi sahibi Ali Naci Karacan bana güvendiğini söyleyip beni şirkete ortak etti. Ancak bu ortaklık nedeniyle benim herhangi bir maddi menfaatim olmadı” dedi.
Yerini gösteriyordu imzayı atıyordum
Polat ifadesinin devamında şunları söyledi: “Ali Naci Karacan normalde şirketin sahibidir. Ancak resmi olarak yetkilisi değildir. Şirkette danışman olarak gözüküyor. İddianamede belirtilen toplantılardan haberim olmadı. Zuhal Papila ve avukatlar şirketin işlemlerini toplantılarını takip eder. Bana, Zuhal Papila ‘İmza at’ dediğinde ben de gösterdiği yere imza atıyordum. Benimle ilgili olan bazı imzaların da gerçek olmadığını öğrendim. Örneğin ben 2009 yılında şirkette hissemi devretmiş gözüküyorum. Ancak buradaki imza da bana ait değil.”
Bakanlık komiseri dinlenecek
Mahkeme, sahte olduğu iddia edilen genel kurulu katılan bakanlık komiserinin de tanık olarak dinlenmesine hükmederek, bir sonraki duruşma için kasım ayı sonuna gün verdi.
Kaynak: Ali Çiçek/Diken