Kemal Kılıçdaroğlu'na Siyasi Yasak İstemiyle Dava Açıldı

Avşar, CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na siyasi yasak istemiyle dava açıldığını söyledi. Öte yandan Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi.

Gerçek Gündem Genel Yayın Yönetmeni Seyhan Avşar tv100'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk oldu.

Avşar, MHP milletvekillerinin şikayetiyle CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında dava açıldığını söyledi.

Avşar'ın açıklamasına göre 'Suç ve suçluyu zincirleme şekilde övme' suçlaması yöneltilen Kılıçdaroğlu için 2,5 yıldan 3,5 yıla kadar hapis ve TCK 53 kapsamında 'siyasi yasak' istendi. İddianame ağır ceza mahkemesi tarafından kabul edildi.

SİYASİ YASAK GÜNDEMDE

Avşar şunları söyledi:

Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak istenen yeni bir dava açıldığını öğrendim. Ve hemen iddianameyi alıp okudum. Eğer bu iddianame kabul edilirse Kılıçdaroğlu yakın bir zamanda yargılanmaya başlayacak. Bu dosyadan Kemal Bey’e herhangi bir ceza çıkarsa siyasi yasak da çıkmış olacak. Ve Kemal Kılıçdaroğlu siyasi yasaklı hale gelecek. Suç ve suçluyu övmek suçlama… Selahattin Demirtaş, FETÖ ve yaptığı açıklamalar…

İddianamenin detayı şöyle: Kılıçdaroğlu’nun genel başkanı olduğu süreçte yaptığı açıklamalar tek tek seçilerek tek tek ayıklanarak bir iddianame hazırlanmış. Tabii ki bu iddianamenin bir başlangıcı var. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bazı milletvekilleri Demirtaş‘ın yaptığı bazı konuşmalardan rahatsızlıklarını dile getiren dilekçeler hazırlıyorlar ve bu dilekçeyi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na veriyorlar. Başsavcılık dilekçedeki iddiaları tek tek inceliyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK DEĞERLENDİRME

Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında açılan dava sonrasında ilk kez tv100'e konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Seyhan Avşar'a yaptığı özel demeç şöyle:

"Benim konuşmalarımın kimleri rahatsız ettiğini ortaya koyuyor. Yargı bağımsız değil."

KRT’ye de konuşan Kılıçdaroğlu “3.5 değil 13. 5 yıl olsa da mücadeleme devam edeceğim.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik de KRT yayınında “Ben kendisine şu açıklamanın tonunu biraz düşürelim diye çok kez uyarıda bulunmuştum. Ama sayın genel başkanımın hiçbir şeyden korkmadığına o kadar tanık oldum ki. Bu ülke için kendi düşündüğü olumlu her şeyi yapabileceğini biliyorum. Bu açıdan Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını yapmak benim için bir onurdur.” dedi.

Kaynak: Medyatava

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri