Kılıçdaroğlu'nun kampanyacısı TOGG reklamcısı çıktı

CHP lideri Kemal Kılıçaroğlu’nun kampanyasını yürüten ve tepkilerin odağındaki FutureBright şirketinin sahibi Akan Abdula'nın, CHP için çalışırken aynı zamanda TOGG için kampanyalar düzenlediği ortaya çıktı.

Seçim sonuçlarından sonra görevden alınması beklenen Akan Abdula, Tuncay Özkan ile birlikte en çok tepki çeken isimlerden birisi oldu.

Sahibi olduğu İstanbul ve Dubai merkezli FutureBright şirketi ile tanınan Akan Abdula, bir süredir CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanyasını yürütüyordu.

Akan Abdula’nın aynı zamanda yerli ve milli otomobil TOGG için de kampanya yürüttüğü ortaya çıktı.

2 Eylül 2022'de, yani CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun kampanyasını yürüttüğü dönemde Twitter paylaşımı yapan Akan Abdula, şu ifadeleri kullandı: "TOGG ekibi ile sıfır noktasında çalışmaya başlayan birkaç şirketi, TOGG kendi etkinliğinde bir araya getirdi. Hikayelerimizi anlattıkça, ne kadar benzer şeylerden geçtiğimizi gördük. Mesela bizler tanıştığımızda TOGG 8 kişiydi. Nereden nereye. Türkiye için güzel olsun."

2019’DA DAHİL OLMUŞ

Akan Abdula’nın kendi web sitesinde yer alan ifadeye göre TOGG projesine 2019’da dahil oldu: “27/12/2019 - Türkiye'nin Elektrikli Aracı TOGG'u başlatan ekibin bir parçasıyız.”

TWITTER’DA DUYURDU

Akan Abdula, Togg projesinde yer aldığını hem resmi web sitesinden, hem de Twitter hesabından halka açık şekilde duyurdu.

Geçen yıl Kemal Kılıçdaroğlu, TOGG projesi için eleştiride bulundu: “Hani oturdular, büyük gösteriler yaptılar, iş adamları bir araya geldi. Bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları bir araya geldi. Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmak için, Türkiye otomobil üretir. Otomobil üretmek artık sıradan bir olay. Mesele nedir? Ürettiğin otomobili kime satacaksın?”

Akan Abdula’nın, Kılıçdaroğlu’nun eleştirdiği bir projede yer aldığı halde, CHP ve Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasını yürüten ekibin başında bulunması dikkat çekti.

ZMET TEKNİĞİNİ KULLANIYORLAR

FutureBright şireti, Harvard profesörü Gerald Zaltman patentli ZMET tekniğini kullanıyor.

Açılımı “Zaltman Metaphor Elicitation Technique” olan ZMET, 1990'lı yıllarda Harvard Profesörü Gerald Zaltman tarafından geliştirilen ve daha çok, insanların bilinçaltındaki duygu ve düşüncelerini yüzeye çıkarmayı hedefleyen bir araştırma tekniği olarak biliniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri