Öcalan Çağrısından Erdoğan'ın Haberi Yoktu.

AK Partili Şamil Tayyar'dan Flaş İddia: Öcalan çıkışı devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir

Devlet Bahçeli'nin "Öcalan gelsin TBMM'de DEM Parti'nin kürsüsünden konuşsun" çağrısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi var mıydı? AK Partili Şamil Tayyar'dan dikkat çeken bir iddia geldi, "Bahçeli’nin Öcalan çıkışından Cumhurbaşkanımızın önceden haberi yoktur." dedi ve ekledi: Öcalan çıkışı devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 22 Ekim'deki parti grup toplantısında tarihi bir çağrı yapmış ve "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın" çağrısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bahçeli'nin açıklamasının ardından "Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz. Terörün ve şiddetin olmadığı bir Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Bu açıklamalardan sonra terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, 43 ay sonra dün Abdullah Öcalan ile görüştü ve Öcalan'ın mesajını açıkladı.

Öcalan mesajında "Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.” dediğini aktardı.

Dün bütün bu gelişmeler üzerine bir de Ankara'da TUSAŞ'a yönelik bir terör saldırısı gerçekleşti ve bu hain saldırıda 5 kişi şehit oldu.

ERDOĞAN'IN HABERİ VAR MIYDI?

Devlet Bahçeli'nin partisinin grup toplantısında yaptığı Öcalan çağrısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın haberi var mıydı?

İşte bununla ilgili dikkat çeken bir iddia AK Partili Şamil Tayyar'dan geldi.

TGRT'de yayınlanan Medya Kritik programında konuşan Tayyar, Erdoğan'ın, Bahçeli'nin Öcalan çağrısından önceden haberinin olmadığını söyledi ve "Devlet Bey'in açıklamasından Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi yoktu. Aralarında önceden konuşulmuş, istişare edilmiş bir konu değil. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu televizyon konuşmasından sonra öğreniyor." ifadelerini kullandı.

Şamil Tayyar'ın bu açıklaması tartışma yaratırken, Tayyar bu kez de sosyal medyasından uzun bir açıklama yayınladı ve Erdoğan'ın haberinin olmadığını yineledi.

İŞTE TAYYAR'IN O PAYLAŞIMI

Toplumun ekseriyeti, iktidara yakın olanı da muhalifi de Bahçeli’nin Öcalan çıkışının ‘devlet projesi’ olduğu fikrini, bu tasarımın aylar önceden planlandığı iddiasını piyasa tabiriyle satın almış vaziyette.

Ümit Özdağ, bu çalışmanın Mayıs ayında başladığını söylüyor. Gazeteci Abdülkadir Selvi, MGK kararı olduğunu ima ediyor. Yine TGRT’de program arkadaşım Cem Küçük de Bahçeli’nin Öcalan çıkışından Cumhurbaşkanımızın önceden haberdar olduğunu anlatıyor.

Konuştuğum onlarca kişi de benzer düşüncelere sahip. Böyle bir atmosferde farklı bir düşünceyi dillendirmenin zor olduğunun farkındayım.

Tarihe not düşmek için yazıyorum, niyetim birini korumak veya eleştirmek değil.

‘Öcalan çıkışı’ devlet projesi değil, Devlet Bahçeli projesidir. MGK toplantısında bu konuda alınmış bir karar yoktur. Aylara sarih bu konuda yapılmış bir ön hazırlık yoktur.

Bahçeli’nin Öcalan çıkışından Cumhurbaşkanımızın önceden haberi yoktur.

Cumhurbaşkanımızın aynı gün AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşma, önceden haberdar olduğu iddiasını teyit etmez.

Kaldı ki Cumhurbaşkanımız Devlet Bey’e saygısı ve muhabbetinden çıkıp ‘haberim yoktu’ demez ama realite bu.

Gelişmelerden AK Parti’nin genel bir memnuniyetinin olduğunun farkındayım. Kürt seçmenle güçlü bağ oluşturma çabasının önünde engel gibi gösterilen MHP Lideri Bahçeli, bu çıkışıyla bir tabuyu yıkıp ortağının elini rahatlatmıştır.

Süreçteki gelişmelere bağlı olarak zamanla devlet projesi haline gelir mi, bilemem. Ailenin Öcalan’la dün görüştürülmesinin özel sebebi var, bir de Devlet Bey’in elini güçlendirmek için dolaylı destek verilmek istenmiş olabilir. Özel sebebi, hastalığı. Bildiğim kadarıyla avukatları görüşmede yok, siyasi trafik olacaksa görüşmenin formatı değişir. Hadisenin özeti bu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri