Onlarca Hizbullah Savaşçısı Çağrı Cihazı Patlamaları Sonucu Yaralandı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, 17 Eylül 2024 Salı günü, Sivil Savunma ilk yardım ekipleri, elindeki çağrı cihazı patlayan yaralı bir adamı al-Zahraa hastanesine taşıdı.

Salı günü, Lübnanlı silahlı grup Hizbullah'a bağlı onlarca savaşçı, iletişim için kullandıkları çağrı cihazlarının beklenmedik bir şekilde patlaması sonucu ağır yaralandı.

Görünüşe göre, militan grubun iletişim sisteminin bir kısmına yönelik geniş çaplı bir saldırı olarak değerlendirilen bu patlamalar, Hizbullah'ın ofislerinin bulunduğu Beyrut'un güney banliyölerinde ve ülkenin güneyinde gerçekleşti.

Grup, geçen yıl Gazze'de başlayan savaşın ardından İsrail ile sınır ötesi saldırılar düzenli olarak takas ediyor.

Salı günü, Lübnan halk sağlığı bakanlığı, hastanelere toplu yaralanmalara hazırlıklı olmaları talimatı verdi ve çağrı cihazı olan herkesi bu cihazları derhal atması konusunda uyardı. Yetkililer ayrıca tüm sağlık çalışanlarını göreve çağırdı, halktan kan bağışında bulunmalarını istedi ve benzer cihazlara sahip tüm vatandaşların "durum tamamen anlaşılana kadar" bu cihazları kullanmaması gerektiğini belirtti.

Sosyal medyada yayınlanan bir videoda, bir sebze pazarında bir adamın yüksek bir patlama sesinden sonra yere yığıldığı görüldü.

Bu patlamalar zincirine neyin yol açtığı belirsiz. Reuters haber ajansı, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, patlayan çağrı cihazlarının Hizbullah tarafından son aylarda getirilen en yeni model olduğunu bildirdi.

Henüz hiçbir grup sorumluluğu üstlenmedi.

Haber: Jane Arraf

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri