Özgür Özel Sinan Ateş'i Öldürenleri Azmettirenlerin İsmini Açıkladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün görülen Sinan Ateş duruşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sinan Ateş davasını izlemek için Sincan Cezaevi Kampüsü'ne gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Mahkeme ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor. Burada sadece tetikçiler var. Esas azmettiricilerin bir kısmı üzerinde gizlilik kararı olan dosyada. Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var. Bir kısmı da Ankara'da bir genel merkezde oturuyor. Onlar o dosyada da yok" diyerek, sık sık "o ikisi" sözleriyle hedef aldığı MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i işaret etti. Özel, "Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip, esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp kamu vicdanında cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Katiller içeriye girince adalet tecelli edecek. Hangisi? O ikisi, o ikisi, o ikisi!" ifadelerini kullandı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş’in öldürülmesine ilişkin tutuklu 12 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bugün devam ediliyor. Duruşmayı çok sayıda siyasetçiyle birlikte, CHP Genel Başkanı Özgür Özel de takip etti. Özel, duruşma salonuna girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, sık sık "o ikisi" sözleriyle hedef aldığı MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'i işaret ederek, "Buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip, esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp kamu vicdanında cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Katiller içeriye gidince adalet tecelli edecek. Hangisi? O ikisi, o ikisi" dedi.

Özgür Özel, şunları söyledi:

"Burada sadece tetikçiler var"
"Sinan Ateş cinayetinin karar günlerinde buradayız. Duruşmayı takip ettik. Ayşe Hanım'ın endişelerinin salona hakim olduğunu görüyoruz. Mahkeme ışık hızıyla karar vermeye çalışıyor. Burada sadece tetikçiler var.

"Diğer dosyada Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var"
Esas azmettiricilerin bir kısmı üzerinde gizlilik kararı olan diğer dosyada. O dosya için 'aman takipsizlik verin' baskıları var. Orada Olcay Kılavuz ve çok sayıda siyasi var. Bir kısmı da Ankara'da bir genel merkezde oturuyor. Onlar o dosyada da yok. Onlar o dosyaya takipsizlik verip, bu dosyadaki tetikçilere de işte belli cezalar verip, nasılsa buradaki uyuşturucu satıcısı, gençleri zehirleyen, salonda bile kimi nasıl vurduğunu övünerek anlatan haysiyetsizler para karşılığı yatarlar. Diğer dosyadaki bağlantıları da kopartıp, kendileri görevlerine devam etmeye çalışıyorlar.

"O ikisi, o ikisi, o ikisi!"
Buradan bir kez daha Türk milletine, tüm halkımıza sesleniyoruz. Ankara'da, yani başkentte, 100 yıllık cumhuriyetin başkentinde bir cenaze var ve orada yatıyor. O cenazenin alınıp defnedilmiş olması, onun kanını yerden kaldırmıyor. Orada iki kız çocuğunun, acılı bir eşin kocası, acılı bir annenin evladı yatıyor. Orada Türkiye'nin vicdanı, orada ahlak, orada adalet yatıyor. Eğer siz, buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip, aracıları görmezden gelip, esas azmettiricileri gerekli cezayı alıp hem kamu vicdanında, hem siyaseten, hem de hukuken cezalandırmazsanız bu iş olmaz. Bir daha buradan sesleniyoruz. Bu adalet ne zaman tecelli edecek? Katiller içeriye girince. Hangisi? O ikisi, o ikisi, o ikisi! Bunu Ayşe Hanım da biliyor, annesi de biliyor. Vicdan sahibi bütün siyaset arkadaşları da biliyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri