Resmî Gazete’de Yayımlandı: Elden Kira Ödeme Dönemi Sona Erdi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir Vergisi Genel Tebliği kararı ile konut yada iş yerini kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmelerini zorunlu hale getirdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği ile konut ve iş yeri kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini artık yalnızca banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmeleri zorunlu hale geldi. Bu kararla, elden nakit parayla kira ödeme devri sona erdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir Vergisi Genel Tebliği kararı ile konut yada iş yerini kiraya veren mülk sahiplerinin kira ödemelerini banka, PTT veya özel finans kurumları aracılığıyla tahsil etmelerini zorunlu hale getirdi. Söz konusu karar Resmî Gazete’de yayımlandı.

Bu kapsamda, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleriyle herhangi mükellefiyet kaydı bulunmayanların gerçekleştirdikleri iş yeri ve konut kiralama işlemlerine ilişkin yapılacak tahsilat ve ödemeler, bankalar veya PTT aracılığıyla yapılacak.

Yeni karara göre elden kira almaya devam eden mülk sahipleri ve kiracılara cezai işlem uygulanabilecek. Buna göre, kira bedelini banka aracılığıyla tahsil etmeyen ev sahiplerine ve kiracılara her bir işlem ayrı olmak üzere kira bedelinin yüzde 10'u kadar cezai işlem uygulanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri