Saflar Netleşiyor: Öcalan Böldü... Kim ne Dedi: Cumhur İttifakı Karıştı

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşması çağrısı sonrası Cumhur İttifakı'ndan itirazlar peş peşe yükseldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te konuşması çağrısı sonrası Cumhur İttifakı'ndan itirazlar peş peşe yükseldi. YRP, BBP ve DSP Bahçeli'ye tepki gösterirken HÜDAPAR' "Bahçeli'nin sözleri önemli" dedi. Ahmet Davutoğlu da şartlı destek açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan’a çağrı yaptı. Bahçeli, “Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM’de konuşsun, terörün tamamen bittiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkından yararlanmasının önü ardına kadar açılsın” ifadelerini kullandı. Bahçeli'nin çağrısı üzerine son genel seçimlerde Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerden de peş peşe açıklamalar geldi.

ERDOĞAN: HEP BERABER TERÖRÜN OLMADIĞI BİR TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDELİM İSTİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bahçeli'nin açıklamaları sonrası, "Türkiye'nin geleceğinde teröre ve terörün karanlık gölgesine yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Siyaset kurumu, Meclis, sivil toplum, basın, akademi ve topyekün millet olarak hep beraber terörün olmadığı bir Türkiye’yi inşa edelim istiyoruz" ifadelerini kullandı.

AKP'DE ERDOĞAN'DAN FARKLI SES: MÜCAHİT BİRİNCİ

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise Erdoğan'ın sözlerine karşın sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Birinci, "Şu da bir gerçek. Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi, Özgür Özel'den falan işitseydik, ince kıyıma başlamıştık" dedi.

DESTİCİ: İTİRAZ EDERİZ

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İmralı çıkışına sert tepki gösterdi. BBP'den "Yeni bir 'Çözüm Süreci'ne, birincisine nasıl şiddetle karşı çıktıysak, yine itiraz ederiz" açıklaması yapıldı. BBP lideri Mustafa Destici de, “Yeni bir çözüm sürecine itiraz ederiz" dedi.

BBP paylaşımına partinin genel başkanı Mustafa Destici'nin çözüm sürecine dair videosunu da ekledi.

ERBAKAN: TAHAYYÜL DAHİ EDİLEMEZ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Meclis'te çıkıp konuşması çağrısına sert tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Erbakan, bunun 'tahayyül bile edilemeyeceğini' belirtti. Erbakan şunları söyledi:

"Devlet Bahçeli’nin, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İstiklal Harbimizi yürütmüş olan TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez.

Eğer bir muhatap aranıyorsa, Kürt halkının temsilcisi terörist elebaşı değil; siyasi partiler, STK’lar, kanaat önderleri ve bölgedeki vatandaşlarımızdır.

Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır"

Erbakan'ın açıklaması Yeniden Refah Partisi'nin resmi sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

HÜDAPAR: BAHÇELİ'NİN ÇAĞRISI BAŞKASININ ÇAĞRISINDAN DAHA ETKİLİ OLUR

İttifakın en çok tartışılan ve Hizbullah terör örgütüyle sık sık ilişkilendiren ortağı HÜDAPAR'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

"2013'ün Nevruz'undaydı yanlış hatırlamıyorsam. Abdullah Öcalan'ın mektubu Diyarbakır'da okundu. Orada da silah bırakma çağrısı yaptı. Ne oldu? Silahlar devreden çıkmadı. Şimdi çağrı yapılırsa silah devreden çıkarsa, inşallah, umarım çıkar. Sayın Bahçeli'nin niçin böyle söylediğini önümüzdeki dönemde parça parça bunu anlatacak. Tam zıt kutuplar gibi görünen, Türk milliyetçisi birisinin böyle bir çağrı yapması, başka birinin çağrısından daha etkili olur. Silah ve şiddetle bir yere varılamayacağını umarım görmüşlerdir. Ajandalarında başka bir şey varsa o zaman el yükseltirler. Elinde silah bulunanlar için söyledim. Kandil'in gayesi bazı talepleri şeklinde değil de, olabildiğince kendini ağırdan satmak ise Türkiye Cumhuriyeti'nin kabul edemeyeceği derecede elini yükseltebilirler. Sayın Bahçeli'nin çıkışı bu anlamda da önemli, İmralı'da Öcalan, Meclis'te DEM var. Kandil'dekiler çok daha fazla parçalı. Çok uluslu şirket gibi bir şey. Tahran, Şam, Tel Aviv, Brüksel, Washington'da bağlantısı olan klikler var. Hepsi Abdullah Öcalan için 'önderimiz' diyor ama Öcalan'ın yaptığı çıkışların bazılarının işlerine gelmediğini biliyoruz"

AKSAKAL: AKILLARA DURGUNLUK VERECEK BİR TUTUMDUR

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal da MHP Lideri Bahçeli'nin terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a çağrısına ilişkin sert tepki gösterdi. Aksakal konuya dair yaptığı açıklamasında "Sayın Devlet Bahçeli’nin İmralı sakinine, ömür boyu ağır hapis cezasına çarptırılmış bir bebek katiline şartlı af teklifi, hatta bir adım daha ilerisi sözüm ona ‘tecridin kaldırılarak’ Gazi Meclisimizin çatısı altında Kandil sakinlerine, PKK terör örgütüne teslim ol çağrısı yapmasını beklemesi, akıllara durgunluk verecek bir tutumdur" dedi.

DAVUTOĞLU'NDAN ŞARTLI DESTEK

Son seçimlerde Millet İttifakı'nda yer almasına rağmen AKP'nin içinden ayrılanların kurduğu Gelecek Partisi'nden ise Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'nin çağrısına dair, "Sayın Bahçeli’nin başlatmış olduğu sürece, içi doldurulması şartıyla, toplumsal psikolojiyi birleştirmek şartıyla destek veririz" diyerek "Ama önce Sayın Cumhurbaşkanı'nın eylem planlarını hep beraber görmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Davutoğlu ayrıca, "Sokaklarda bize yapılan sataşmalar, terör işbirlikçisi olmakla suçlandık. konularda Sayın Bahçeli'ye bir çok soru var ama sormayacağım. Gerçek devlet adamı rakiplerinin hatası üzerine siyaset yapmaz geleceği inşa etmek üzere politika yapar. 'Serok Ahmet' dedikten sonra bugün 'Serok Bahçeli' noktasına gelindi. Siyaset adamları kısa dönemli bir takım siyasi rauntlar etmek adına uzun dönemli perspektifleri unuturlar. Gerçek devlet ve millet adamları ise uzun dönemli vizyonları harekete geçirmek için günlük siyaseti dönüştürme iradesi gösterirler" dedi.

Odatv.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri