Sezgin Baran Korkmaz sessizliğini bozdu

Hakkında yakalama kararı bulunan ve yargı süreci devam eden Sezgin Baran Korkmaz, Fatih Altaylı’nın programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hakkında kara para aklama iddiasına ilişkin hazırlanan MASAK raporuyla ilgili konuşan Korkmaz şunları söyledi:
"MASAK raporu gerçek bir rapor değil. Gerçek dışı manipüle edilmiş o kadar çok bilgi var ki..."
“19 Eylül 2020’de İstanbul’da bulunan bir avukatın ofisine gittim. Avukat bana da dedi ki ‘Sana yarın operasyon yapılacak’. ‘Ne operasyonu’ diye sordum.
‘İngiltere’de avukat Halil İbrahim Koca var. FETÖ imamı. Halil İbrahim Koca’yla bir arkadaşımın telefon konuşmasına tanıklık ettim. Sana operasyon yapılacak, buna emin ol.’ dedi.
‘Öyle bir şey olamaz’ dedim.
Sonra Halil İbrahim Koca’nın ortağı Yalçın Ayaslı’nın (FETÖ suçlamasından aklanan) Türkiye’deki avukatının ofisine gittim. ‘Başından sonuna kadar karmaşık yapıyla boğuştuğumu sen biliyorsun Burhan bey’ dedim.
Halil İbrahim Koca’yı tanıyıp tanımadığını sordum. Tanıdığını ama kendisiyle görüşmediğini söyledi.

Yalçın beye sormasını istedim. Benim yanımda Yalçın Ayaslı’yı arayıp sordu. Yalçın Ayaslı da “Yarın bir gün ona (SBK) operasyon yapacaklar” dedi.
Nasıl yapılacağını sorduğunda ise “Arkadaşlar organize etti” dedi.
İngiltere’de bir FETÖ imamı bana operasyon yapılacağını biliyor. Bu bilgiyi Ankara’da güvendiğim biriyle paylaştım. O da doğruladı. “Bize farklı anlattılar. Oyun olduğunu şimdi fark ettik. Sen kapat, seni arayacağım” dedi.
Daha sonra “Bu bir kumpas dediler. Sana değil, Türk devletine yapılan kumpas. Birileri, devletin içindeki bazı organizmalarla, ABD’de Baran Korkmaz hakkında ikinci bir Reza Zerrab soruşturması olacak” dedi.
MASAK Başkanı, İstanbul Başsavcısı ya da Başsavcı Yardımcısını arıyor. ‘Baran Korkmaz yurt dışına çıkacak. Acil operasyon yapın’ diyor.
MASAK raporu falan yok. MASAK raporu olmadan birine nasıl operasyon yapacaksınız? Hukuk buna müsaade etmez.
MASAK raporu olmadan bana bir soruşturma açıldı.
Sonra ben, avukat Burhan beyle konuşmamı ve onun Yalçın Ayaslı ile konuşmasını kayda almıştım. O kaydı avukatıma dinlettim.
Düşünün FETÖ’den firari olan bir avukat, sana Türkiye’de operasyon yapabilecek güce sahip…”
"BU ÇOK KİRLİ BİR İŞ" CEVABINI ALDIM
"İlk soruşturma açılmadan önce, biri ‘Sabah gazetesi seninle ilgili haber yapacaklar. Ali Saydam, Yalçın Ayaslı’nın PR işini almış’ dedi.
Avukat Mehmet Gün’ü arayıp Ali Saydam’dan benim için randevu almasını istedim. Ali Saydam’a ‘Ali bey siz Yalçın Ayaslı’nın PR işlerini almışsınız. Bir de hakkımda haber yapmışsınız’ dedim. Bu haberin yalan olduğunu belge ve dosyalarıyla söyledim.

‘Siz geldiniz ama bu işin bir tarafında da Ahmet Kasım Han var’ dedi.
Kim olduğunu sorduğumda ‘Bir profesör arkadaşımız, medyada Yalçın Ayaslı’yla ilgili kısımları anlatmak için PR olarak tutulan kişi’ dedi.
‘Sizi kim tuttu?’ diye sorduğumda ‘Hergüner Avukatlık Ofisi’ yanıtını aldım.
Ne alakası var? Bu bir ticaret davası. Hergüner Avukatlık Ofisi bir taraftan, Ali Saydam bir taraftan, bir tarafta da Ahmet Kasım Han var.
Ahmet Kasım Han, Ali Bey’in ofisine geldikten sonra bunları anlattım.
Sonra bu işte bir hata olduğunu ve bakacaklarını söylediler. Dosyaları onlara bıraktım.

Ahmet Kasım Han, “Bu çok kirli bir iş. Bu adam size parayı ödememek için” dedi.

İşte o röportaj:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri