Sinan Ateş Davasında Yeni Gelişme...

FETÖ bu işin neresinde... Para hareketleri ve sosyal medya incelemesi

Sinan Ateş cinayeti davasında bilirkişi hakkında soruşturma açılması ardından sanık avukatları, Sinan Ateş’in sosyal medya platformları üstünden FETÖ ile iltisaklı kişilerle bağlantılı olduğuna ilişkin iddiaları mahkemeye sunacak.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesi ardından başlayan dava tartışmalara neden oldu. Bu tartışmalardan biri de mahkemenin talep ettiği balistik raporunun ilgili kurum tarafından önceden hazırlanmasıydı.

Söz konusu tartışma ardından davanın sanık avukatları, Sinan Ateş’in sosyal medya platformları üstünden FETÖ ile iltisaklı kişilerle bağlantılı olduğu iddiasına ilişkin bilgileri mahkemeye sunacaklar.

3 FARKLI HESAP İNCELENDİ

Sanık avukatlarının yaptığı araştırmaya göre, FETÖ’nün siyaset imamı Hasan Kala, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden KHK ile ihraç edildi. Kala’nın FETÖ bağlantılı olduğunu @OnderAytacProff isimli bir FETÖ hesabının da itiraf ettiğini öne süren avukatlar Kala’nın sosyal medya hesaplarını inceledi.
Yapılan incelemede Hasan Kala, Sinan Ateş ve Fatih Keskin 2002-2004 yılları arasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde beraber okudular. Bu üç arkadaşın bağlantıları üniversite yıllarından sonra kopmayarak hem çeşitli sosyal medya platformlarında takipleştiler hem de Ankara’da bulunan Yenimahalle’de oturmaya başladılar.

“ANDA EĞİTİM DANIŞMANLIK”IN SIRRI

Kala’nın Facebook hesabını inceleyen sanık avukatları, “ANDA Eğitim Danışmanlık” isimli bir hesabı takip ettiğini öne sürdüler. Söz konusu hesap 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 19 Ağustos 2016’da kurulurken ilk paylaşımın Fatih Keskin ve Hasan Kala tarafından beğenildiği iddia edildi. Sanık avukatları, Sinan Ateş ile ilgili çeşitli paylaşımlar yapan hesabın sıkı takipçileri arasında Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, Sinan Ateş’in dayısı (Selman Bozkurt’un babası) Mustafa Bozkurt olduğunu öne sürdüler.

SAHİBİ KİM

Söz konusu “ANDA Eğitim Danışmanlık” isimli hesabın paylaşımlarını inceleyen avukatlar danışmanlık için verilen numarayı araştırdılar. Numaranın Serpil Bektaş Özdemir’e ait olduğunu belirten avukatlar, söz konusu kişinin Ateş’in Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı döneminde Genel Sekreterlik görevinde bulunan Ömer Çağrı Özdemir’in eşi olduğunu kaydettiler. Serpil Bektaş Özdemir hakkında internet taraması yapan avukatlar, 2010 KPSS sorularının çalındığı dönemde tam puan alan kişiler arasında yer aldığını vurguladılar.

Öte yandan Serpil Bektaş Özdemir’in 21 Temmuz 2016’da Ereğli Meslek Lisesi’nde çalışırken ihraç edildiği bu durumun da basına yansıdığını kaydettiler. ANDA Eğitim Danışmanlık adına açılan X hesabına bakan sanık avukatları hesabın Facebook hesabıyla paralel bir şekilde Ağustos 2016’da açıldığını ve bir kullanıcısı olduğunu belirttiler. Söz konusu bir takipçinin “Serpil” isimli bir kullanıcısı olduğunu iddia eden avukatlar bu kullanıcıyı da sadece Serpil Bektaş’ın eşi Çağrı Özdemir’in takip ettiğini öne sürdüler.

Serpil Bektaş Özdemir’in bir X hesabı daha bulunduğunu kaydeden avukatlar, bu hesaptan Ayşe Ateş, Çağrı Özdemir Mustafa Özdemir ve Sinan Ateş’in arkadaşlarından Serkan Akın ile takipleştiğini belirttiler.

SİNAN ATEŞ’İN HESABINDAKİ “GAZİLİ SOHBETLER” FOTOĞRAFI

Sinan Ateş’in sosyal medya hesabındaki paylaşım beğenilerine de bakan sanık avukatları 2018 yılından bir fotoğrafı Hasan Kala’nın da beğendiğini iddia ettiler. Söz konusu fotoğrafta Sinan Ateş, Ateş’in Genel Başkanlığı döneminde Ankara Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulunan İlker Darıcı ve FETÖ soruşturması kapsamında emniyetten ihraç edilen Serdar Yıldırım olduğunu öne süren sanık avukatları, paylaşıma “Gazili Sohbetler” notunun düşülmesine istinaden Serdar Yıldırım’ın da Gazi Üniversitesi mezunlarından olabileceğini kaydettiler.

SORUŞTURMA DOSYASINA GİREN PARA AKIŞI

Öte yandan avukatlar, Sinan Ateş’in banka hesap hareketlerini gösteren MASAK raporunu da soruşturma dosyasına kazandırdılar. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bulunan dosyaya sunulan MASAK raporunda Ateş’in 18 Mayıs 2021 ve 3 Eylül 2021’de Halil A. ile toplamda 20 bin TL’lik para alışverişi yaptığı, Dalgıç hakkında 2017 yılında FETÖ’ye üye olmak suçlamasıyla soruşturma açıldığı ve Ateş’in FETÖ ile bağlantı kurmasını sağladığı öne sürülen Efendi Barutçu’nun damadı olduğu bilgisi yer aldı.

Raporda yer alan bir diğer bilgiye göre, 25 Nisan 2022 tarihinde Ahmet Güleç tarafından Sinan Ateş’in banka hesabına 202 bin TL gönderildi ve açıklama kısmına "elden alınan emanet iadesi" yazıldı. Ahmet Güleç hakkında FETÖ’ye üye olma suçundan işlem yapıldığı öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri