Son uçuş, Noel Günü'nde Sırbistan'ın Belgrad şehrinden şirketin merkezi Podgorica'ya giden YM103 oldu. Daha önce 25 Aralık'ta bu iki başkent arasında gerçekleşen bir uçuşta, pilotlar uçuş rotalarını kısmen bir kalp şekli oluşturacak şekilde çizmişlerdi.
Karadağ Havayolları, Yugoslavya'daki iç savaşın sonlarına doğru, 1994 yılında kurulmuştu. Varlığını sürdürmesi, büyük ölçüde eski Yugoslavya ülkesinin mali desteğine bağlıydı.
Şirketin taşıma filosu yalnızca 4 yolcu uçağından oluşuyordu: Üç adet Embraer 195 ve 31 yaşında bir tek Fokker 100.
Karadağ Havayolları, 2019'da 657 bin 276 yolcu uçurdu ki bu, Ryanair'in iki günde taşıdığı yolcu sayısından daha az.
Ryanair, Karadağlı hava taşımacılığı şirketine yasadışı devlet yardımı yapıldığını bildirerek Avrupa Birliği'ne şikayette bulunmuştu.
Karadağ Havayolları'nın ana rotaları Podgorica'yı Londra Gatwick, Frankfurt, Ljubljana, Paris, Roma, Viyana ve Zürih'e bağlarken; şirket, sayfiye yeri Tivat'taki havalimanında bazı çift yönlü tatil uçuşları da yapıyordu.
Koronavirüsün Avrupa genelinde havacılığın neredeyse kapanmasına yol açmasından kısa bir süre önce, mart başlarında, Karadağ Havayolları, Londra'yle birlikte diğer yerlerdeki ofislerini kapatmayı planladığını duyurmuştu.
Pandemi, tüm Avrupalı havayolu şirketleri gibi onları da aşırı derecede kötü etkiledi.
Podgorica'daki hükümet, yeni bir ulusal havayolu şirketi kurma niyetini açıkladı.
Eski Yugoslavya'dan çıkan bir başka havayolu şirketi olan, Slovenya'nın Adria Havayolları, 2019 eylülünde kapanmıştı.