TMSF, FETÖ firarisi Akın İpek’ten fona geçen İstanbul ve Ankara’daki taşınmazları satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), FETÖ firarisi Akın İpek’ten fona devredilen Koza-İpek Holding AŞ mülkiyetinde bulunan İstanbul’daki bir ofis ve Ankara’daki 3 evi ihaleyle satışa çıkardı.

Toplam 361 milyon 100 bin lira muhammen değer biçilen taşınmazlar, 6 ve 8 Ağustos’ta ihaleye çıkacak.
Türkiye aleyhine Uluslararası Yatırım Anlaşmazlıklarının Çözüm Merkezinde (ICSID) açtığı tazminat davasını kaybeden FETÖ firarisi Akın İpek’in eski sahibi olduğu Koza-İpek Holding AŞ mülkiyetinde bulunan ofis ve meskenler satışa çıkartıldı.

215 MİLYONLUK LÜKS OFİSLER

TMSF'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul’un Sarıyer ilçesi Ayazağa Mahallesi’nde, 44 bin 064 metrekare yüz ölçümlü 3 ada 32 parsel üzerine inşa edilen “Skyland İstanbul” projesi kapsamında, 69 katlı B Blok’un 16'ncı katında konumlu 14 adet ofis nitelikli bağımsız bölüm satılacak.

Konut, ofis, ticari üniteler, avm, otel, sosyal tesis alanları (açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, kafeterya, restoran vb.), rekreasyon alanları, çocuk oyun alanı, kapalı otopark alanı bulunan projedeki 14 adet bağımsız bölümün toplam alanının brüt 1310 metrekare olduğu bilgisini veren TMSF, oldukça bakımlı olan ofis katında; kapalı/açık ofis alanları, mutfak, WC, hol ve antre hacimleri bulunduğunu da aktardı.

Satış ve ihale şartlarının da yazıldığı açıklamada, son teklifin 6 Ağustos saat 17:00’ye kadar verilebileceği, ihalenin de 2 gün sonra, 8 Ağustos saat 14.00’te yapılacağı paylaşıldı.

ANKARA ÇANKAYA’DAKİ EVLER DE SATIŞTA

TMSF, Koza-İpek Holding AŞ’ye ait Ankara’daki taşınmazların da ilanını verdi.

EVLERİN TOPLAM FİYATI: 88 MİLYON 600 BİN LİRA

Koza-İpek Holding AŞ mülkiyetinde, Çankaya İmarohor Mahallesi’nde bulunan 3 meskenin toplam 88 milyon 600 bin lira muhammen bedelli satılacağı aktarıldı.

Açıklamaya göre, her biri 632 metrekare olan meskenlerin biri 28 milyon 600 bin, biri 29 milyon 500 bin ve diğeri de 30 milyon 500 bin lira bedelle satışa çıkarılacak.

Çankaya ilçesi, İmrahor 3 Mahallesinde kayıtlı, 8 bin 319 metrekare yüz ölçümlü 26 bin 238 ada 3 parsel üzerine inşa edilen Nurol Residence’nin 3 bloktan oluştuğu bilgisini veren TMSF, site bünyesinde sosyal tesis, kapalı yüzme havuzu, 2 adet squash kortu, fitness center, aerobik salonu, sauna ve Türk hamamı, buhar banyosu, masaj odaları, oyun salonu ve çocuk oyun kulübü bulunduğu bilgisini de verdi.

Satışa konu taşınmazların 2 bodrum, zemin ve 11 normal kat olmak üzere toplam 14 katlı inşa edilen A Blokta bulunduğu kaydedilen açıklamada, bunlarla ilgili son teklifin 2 Ağustos saat 17.00’ye kadar sunulabileceği, ihalenin de 4 gün sonra, 6 Ağustos saat 14.00’de gerçekleşeceği bildirildi.

BEBEK’TEKİ YALI 1 MİLYAR 100 MİLYON LİRAYA SATILMIŞTI

TMSF, Koza-İpek Holding AŞ’nin Bebek'te bulunan köşk, iki ev ve garajdan oluşan taşınmazı için de geçtiğimiz haziranda 750 milyon lira muhammen bedelle ilan açmıştı.

Bu taşınmazlardan Bebek’teki 1 milyar 100 milyon liraya alıcı buldu.

Dört katılımcının bulunduğu satış ihalesinde kapalı tekliflerin ardından geçilen açık teklif aşaması üç saatte tamamlanmış, ihale sonunda 1 milyar 100 milyon lira teklif veren yüzde 70'i Tayvanlı TCC’ye ait Oyak Çimento yalının yeni sahibi olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri