Listede İş Bankası, Türk bankaları arasında lider konumda yer aldı. işte detaylar...
İş Bankası "Türkiye'nin en değerli banka markası" seçildi.
İş Bankası "Türkiye'nin en değerli banka markası" seçildi
Bankadan yapılan açıklamaya göre, uluslararası marka değerleme ve strateji danışmanlığı kuruluşu Brand Finance'nın bankacılık sektöründeki en değerli markaları sıraladığı 2024 yılına ilişkin 'Banking 500' raporunda İş Bankası, Türk bankaları arasında lider konumda yer aldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, '100. yılımızda, finansal sonuçların ötesine geçerek, tüm paydaşlar nezdindeki itibarı ve marka değerini esas alan böyle bir sıralamada ilk sırada yer almayı çok kıymetli buluyorum. Güçlü bir bankacılık markasının en önemli iki dayanağı olan güven ve yenilikçiliğin, geleceğin bankası olma vizyonuyla hareket eden Bankamızın en güçlü yönleri arasında yer aldığını bir kez daha teyit eden bu listede ilk sırayı almak bizler için gurur ve mutluluk vesilesi.' ifadelerini kullandı.
”En yeni teknolojilere büyük yatırımlar yapıyoruz”
Aran “Faaliyette bulunduğumuz 100 yıl içerisinde güvenirlik, şeffaflık ve etik davranış konularında sağlam bir itibar edindik. Güvene olan sarsılmaz bağlılığımız, müşterilerimiz ve paydaşlarımızla olan ilişkimizin temelini oluşturuyor. Her zaman güven duyarak kapısını çalabilecekleri, zor duruma düştüklerinde sırtlarını dayayabilecekleri zamansız bir kurum olduğunu bilmek, müşterilerimiz için çok kıymetli.
Bankacılığın geleceği dijital olacak. Türkiye İş Bankası olarak, bu dönüşüme öncülük ediyoruz. Yapay zeka destekli müşteri hizmetleri chatbot’larından güvenli ve şeffaf işlemler için blokzincir tabanlı çözümlere kadar en yeni teknolojilere büyük yatırımlar yapıyoruz” açıklamasını yaptı.
Türkiye İş Bankası’nın bu yıl 100. yılını kutlayacağını belirterek yeni projelerini anlatan Aran “Önümüzdeki 100 yıla adım atarken sürdürülebilir ve uzun vadeli değer yaratmak hedefiyle çalışan öncü ve lider bir banka olarak ulusal ekonomiyi desteklemeye kararlıyız. Bunun yanı sıra eğitim, spor, bilim, çevre, kültür ve sanat alanlarındaki katkılarımızı da sürdüreceğiz.
100. yılımızı kutlamak üzere çok sayıda proje hayata geçiriyoruz. Örneğin, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğiyle özellikle Marmara bölgesinde aktif fayların oluşturduğu tehlike ve riskler konusunda bilimsel çalışmalar yürütmek üzere İTÜ İş Bankası Marmara Aktif Fay Tehlike ve Risk Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (MATAM) kuruyoruz.
Müşterilerimize, paydaşlarımıza, hissedarlarımıza, çalışanlarımıza, emeklilerimize gönüllerinden gelerek ‘Türkiye İş Bankası benim bankam’ dedirtebiliyorsak ve bunu bir 100 yıl daha söyletecek adımları atmışsak, bu bizim için büyük mutluluk ve gurur kaynağıdır.” ifadesini kullandı.
Türk bankacılık sektöründe son bir yıldaki gelişmeleri değerlendiren Aran şunları söyledi; “Artan jeopolitik gerilimlere ek olarak, ekolojik faktörler ekonomik performansı etkileyebileceğinden, merkez bankaları ve mali otoriteler, çevresel risklerin finans sektörü için taşıdığı öneme giderek daha fazla odaklanıyorlar. Bu durumun bir sonucu olarak, çevresel risklerin etkin yönetimi, bankacılık sektörünün uzun vadeli başarısı için hayati önem taşıyor.
Yapay zekanın finansal hizmetler ve bankacılık sektöründeki etkisi yalnızca operasyonel dinamikleri dönüştürmekle kalmıyor, aynı zamanda işgücünü de yeniden şekillendiriyor. Yapay zekanın gerek yeni kariyer yolları açarak gerek geleneksel işleri baştan tanımlayarak meslekleri yeniden şekillendirdiği bu süreçte proaktif bir yaklaşımla iş tanımlarını güncellemeli, sürekli öğrenme kültürünü teşvik etmeliyiz.”