Uber Türkiye'de "yeni Şehirler" Hedefliyor

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, Türkiye'nin genel olarak büyük bir potansiyeli olduğunu belirterek, "Uber teknolojisini başka şehirlere getirmek aslında orta vadede olan planlarımızdan bir tanesi. Şu an için bunu değerlendiriyoruz." dedi

Bahadırlı, Sakarya'nın Sapanca ilçesinde düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde, şirketin global ve Türkiye hedeflerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de şu anda sadece taksi plakalarıyla faaliyet gösterdiklerini anımsatan Bahadırlı, "Regülasyonlar gereği stratejimizi taksi politikalarıyla çalışmak üzere değiştirdik ve üç yıldır çok hızlı bir büyüme ivmesiyle devam ediyoruz." diye konuştu.

"Uber uygulaması üzerinden 35 milyon kez taksi çağrısı yapıldı"

Türkiye'nin, Uber'in öncelikli ülkelerinden birisi haline geldiğine dikkati çeken Bahadırlı, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçtiğimiz yıl boyunca Uber uygulaması üzerinden 35 milyon kez taksi çağrısı yapıldı ve uygulamada 45 bine yakın taksici aktif olarak çalıştı. Türkiye'deki uygulamanın indirilme sayısı yaklaşık 7 milyon şu anda. Yani zaten çok büyük potansiyeli olan bir pazar Türkiye Uber için ve biz de taksilerimizde yolcularımıza nasıl daha kaliteli hizmet sağlayabiliriz bunun üzerinde çalışıyoruz ve bu konuda Türkiye'ye özel yenilikçi projelerimiz var."

Yenilikçi projelerden birinin takside rezervasyon özelliği olduğunu dile getiren Bahadırlı, bunun dünyada ilk defa İstanbul ve Ankara'da hayata geçirildiğini söyledi.

Bahadırlı, "Taksiler özelinde böylece artık Uber uygulaması üzerinden yolcular taksi yolculuklarını önceden planlayabiliyorlar. Buna gerçekten çok büyük bir talep olduğunu görüyoruz ve bu ürün, yani rezervasyon çok hızlı bir büyüme gösteriyor." dedi.

"Türkiye'de 10 şehirde faaliyet gösteriyoruz"

Bahadırlı, Uber'in Türkiye'deki planlarına ilişkin bilgi vererek, şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye'de 10 şehirde faaliyet gösteriyoruz. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya bizim en büyük şehirlerimiz. Peki şehirlerin artma ihtimali var mı? Şu an için bu konuyu değerlendiriyoruz. Ama bizim için aslında Türkiye genel olarak büyük bir potansiyel ve yeni şehirlere açılarak da Uber teknolojisini başka şehirlere getirmek aslında orta vadede olan planlarımızdan bir tanesi. Şu an için değerlendiriyoruz."

"Türkiye, globalde Uber'in öncelikli ülkelerinden birisi"

Türkiye'nin globalde Uber'in öncelikli ülkelerinden biri olduğunu dile getiren Bahadırlı, bunun sebeplerine ilişkin bilgi verdi.

Bahadırlı, "Birincisi çok hızlı bir büyüme ivmesiyle devam ediyoruz. Taksi zaten Uber'in globalde de öncelikli stratejilerinden birisi haline geldi. Bu Türkiye'yi yine önemli bir konuma koyuyor. Çünkü Uber artık ekosistemdeki bütün oyuncuları kapsayıcı bir strateji izliyor. 2040 yılına kadar dünyadaki bütün taksicileri platformuna ekleme hedefi var." şeklinde konuştu.

"Elektrikli araçlar Uber'in gelecek için en büyük hedeflerinden"

Neyran Bahadırlı, elektrikli araçların Uber'in gelecek için en büyük hedeflerinden biri olduğunu söyledi.

Bahadırlı, 2040'a kadar Uber'ın sıfır emisyonlu bir platform olmayı hedeflediğine işaret ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yani Uber uygulamasından yapılan bütün yolculukların elektrikli araçlarla gerçekleşmesi planlanıyor ve bunun için de Uber'in globalde 800 milyon dolarlık bir yatırım taahhüdü var. Baktığımızda bazı ülkelerde zaten yatırım destekleri başladı. Örneğin İngiltere'de, Fransa'da zaten Avrupa ülkelerinde ve Amerika'da sıfır emisyon platform hedefinin çok daha yakın bir zamanda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Tabii ki Türkiye için de bunu arzu ettiğimiz vizyon olarak söyleyebilirim. Bu konunun üzerinde de yeni projeleri değerlendiriyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri