Yazarımız Nevzat Bingöl 3 ay önce bugünü bilmişti!

Millet ittifakı içerisinde yer alan İyi partinin, Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecini ileri sürerek masadan ayrılmasını, gazetemiz yazarlarından Nevzat Bingöl 21.Kasım2022 tarihindeki “SEÇİMLER GERGİN GEÇECEK” başlıklı yazısında adeta görmüştü.

Bingöl, İyi parti lideri Meral Akşener’i “TRUVA” atına benzeterek, Akşener’in millet ittifakında sorun yaratacağını belirtmişti.

Bingöl o günkü yazısında “…Aslında bir süredir HDP eş genel başkanı Pervin Buldan ile İyi parti genel başkanı Meral Akşener arasında bir atışma yaşanıyordu. Buldan, Akşener’in HDP ile Ak partinin işbirliği yaptığı iddialarına, Meral Akşener’i iç işleri bakanı olarak görev yaptığı 1990’lı yıllarda Kürtlerin gözaltına alınıp kayıp edilen “Beyaz Torosları” hatırlatarak cevap vermişti.

Kürt seçmenler Ak partiye karşı duruşları belliyken Akşener ve İyi partililerin kendileri aleyhindeki sözleri pek anlayamıyor. Akşener’in aslında Erdoğan’la birlikte olduğunu, İyi partinin Ak parti ve Erdoğan karşıtı ulusalcı-milliyetçi-seküler seçmenlerden oluştuğu için, Akşener’in Ak partiyle ittifak yapsa bile seçmenin Erdoğan’a oy vermeyeceğini bildiğinden, Truva atı görevini yürüttüğünü iddia ediyor. Onlara göre Akşener HDP’yi millet ittifakına karşı soğutarak Erdoğan’ın yanında saf tutmaya mecbur bırakmaya çalışıyor.

Ak partinin Kürt seçmenler ile Millet ittifakının arasını soğutma gayretleri kısmen de olsa başarıya ulaştığı söylenebilirdi ancak Selahattin Demirtaş’ın açıklamaları, kafalardaki soru işaretlerini giderdi.” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri