Tech Crunch sitesi, Peak tarafından geliştirilen Toon Blast ve Toy Blast oyunlarının 12 milyon kullanıcısı olduğuna ve daha önemlisi Apple'ın uygulama mağazasında en çok indirilen ilk 10 ve ilk 20 oyun içinde bulunduğunu dikkat çekti. Tech Crunch, Peak'i satın almanın Zynga'nın oyunlarının kullanıcı sayısını yüzde 60 artıracağını belirtti.
Tech Crunch, Koronavirüs salgınıyla güçlenen evden çalışma kültürünün oyun endüstrisini de etkilediğini, Amerika merkezli Zynga'nın Türkiye'den Peak'i satın almasının bunun sonuçlarından biri olduğunu da vurguladı.
Türkiye'den çıkan ilk "Unicorn"
Financial Times ise Peak'in 1 milyar dolar değerini geçerek Türkiye'den çıkan ilk "Unicorn" (Milyar dolar değerlemeye sahip teknoloji şirketi) olduğunu kaydetti. Peak'in yatırımcıları arasında yer alan risk sermayesi şirketi Hummingbird Ventures ortağı Pamir Gelenbe de satın almanın Türkiye'den milyar dolarlık teknoloji şirketleri çıkabileceğini gösterdiğini, bu açıdan bir kilometretaşı olduğunu ifade etti.
Peak'in kurucusu ve CEO'su Sidar Şahin ise yaptığı açıklamada iki şirketin de insanları oyunlarla bir araya getirmeye inandığını vurguladı...
Satıştan kim, ne kadar kazanacak?
1,8 milyar dolarlık bu satışın en büyük payı Earlybird'ün olacak. Avrupa merkezli fon, satın alma bedelinin yüzde 43'ünden fazlasını yani yaklaşık 780 milyon doları kasasına koyacak.
Şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Sidar Şahin 384 milyon dolar, aynı şekilde ilk yatırımcılardan Hummingbird Ventures da yaklaşık 362 milyon dolar alacak.
Trendyol kurucusu Demet Mutlu ile Evren Üçok da 86 milyon dolar ve 139 milyon dolarlık yani toplam 225 milyon dolarlık geri dönüşe sahip olacaklar. Son olarak Endeavor'un Catalyst fonu da 47 milyon dolar gelir elde etmiş olacak.
2017 yılında Peak'in sahip olduğu bazı oyunları 100 milyon dolara satın alan Zynga, 2018 yılında da Türk oyun şirketi Gram Games'i 250 milyon dolara satın almıştı.