Türkiye genelinde vaka sayılarının artışa geçmesiyle ek tedbirler alınırken, eğitim alanında da 8 ve 12'nci sınıflar hariç diğer sınıflar için uzaktan eğitime geçilmişti.
Bu kapsamda okullarda yapılması planlanan ders sınavlarının ise mayıs ayı itibarıyla başlayacağı duyurulmuştu.
Binlerce öğrencinin merakla beklediği haber, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan geldi.
Bakanlık tarafından velilerin katılımıyla çevrim içi düzenlenen 'Küresel salgın döneminde çocukların ruh ve beden sağlığı' konulu programa katılan Bakan Selçuk, 3 Mayıs'ta yapılması planlanan sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
"TEREDDÜT ETMEDEN GEREĞİNİ YAPARIZ"
Selçuk, tek bir çocuk için bile riski göze almayı istemediklerini; Bilim Kurulu'nun, ilgili uzmanların, bilim insanlarının bakış açılarını öncelikli olarak ele aldıklarını belirtti.
Bu sürecin, salgının çok yükseldiği dönemde çok daha dikkatli ele alınması gerektiğini söyleyen Selçuk, "Nitekim öyle yapmaya gayret ediyoruz. 3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili tümüyle bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında 'Bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var' denildiğinde inanın; hiç tereddüt etmeyiz, derhal yaparız. Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız ya da bir beklentimiz olamaz, buna hakkımız yok. Çünkü çocuklarımız, velilerimiz, öğretmenlerimiz kıymetli. Bizim o yüzden de tümüyle tabloya, veriye, bilime bakıp, böyle bir kararı gözden geçiririz, yeniden ele alırız." dedi.
"EN ÇOK OKUL KAPATAN 4'ÜNCÜ ÜLKEYİZ"
Selçuk, "Bize hep deniliyor ki 'Neden açıp açıp kapatıyorsunuz?' Emin olun dünyada OECD ülkeleri içerisinde en çok dünyada okul kapatan 4'üncü ülkeyiz. Okulları en çok kapalı tutan ülkelerin başında geliyoruz. Biz riskin çok düşük seviyede de olsa dikkate alınması gerektiğini ve okulun kapatılması gerektiğini eğitim bilimciler olarak kendi içimizde değerlendirip böyle yapıyoruz. O yüzden açıp kapatmalar oluyor. Niye açıyoruz? Eğer çocuklarımız evde bir süre oynadıktan, eğlendikten, meşgul olduktan sonra arkadaşları ile buluşamazsa okuldaki sosyalleşme ile karşılaşmazsa dışarı çıkıp fiziksel olarak hareket etmezse o zaman başka problemlerimiz olacak ve bu problemlerimiz geleceğe taşınacak. O yüzden okulların az da olsa kısmi de olsa açılması gerekiyor. Bütün dünyadaki belli başlı kaynaklar ve referanslar bunu gösteriyor. Bu yüzden de az da olsa 1 gün de olsa 2 gün de olsa açmaya çalışıyoruz." diye konuştu.