10 maddede; NEDEN bir kez daha ERDOĞAN?

10 maddede; NEDEN bir kez daha ERDOĞAN?

Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, Erdoğan'ın neden bir kez daha seçilmesi gerektiğini yazdı

Erdoğan karşıtlarının, AK Parti’den uzaklaşanların ya da “kafam çok karışık” deyip mırın kırın edenlerin söylediklerinin ortak paydası şu cümle:

“Çok hata yaptı”

Elhak doğru.

Peki, biz HATASIZ BİR LİDER mi arıyoruz?

Seçim ne peki?

Hatasız olanı, her işi mükemmel yapacak kişiyi seçmek mi?

Yoksa mevcut seçenekler arasındaki en iyi olanı, en az hata yapacak lideri ve partiyi, doğruları daha fazla olanı seçmek için mi?

Ona bakarsanız Kemal Kılıçdaroğlu hiç hata yapmadı, çünkü hiç seçilemedi. Neden seçilemediğini bir kenara bırakalım. Onda, siyasette görünür olduğu 15 yıllık serüvenine baktığınızda güvenilir, hata yapmayacak ve ülkeyi böldürmeden, terörden uzak tutarak, ekonomik olarak sıçratarak yöneteceğine inandığınız bir lider profili görüyor musunuz?

Tek ayak üstünde kırk yalan söyleyen bir muhalefet liderini mi, doğru bildiğini söyleyen, bin bir yüzü olmayan aksi ama müşfik, sert ama dobra birini mi tercih edersiniz?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, belki pek çoğuna katılabileceğim hatalarını bir kenara yazdığımızda ve hizmetleriyle karşılaştırdığımızda bunun devede kulak kaldığını göreceksiniz.

ERDOĞAN’IN GELECEĞE DAİR VAATLERİNİ GERÇEKLEŞTİRİP GERÇEKLEŞTİREMEYECEĞİNİ GEÇMİŞTEKİ İCRAATLARINDAN ANLAYABİLİRİZ.

Demokrasi, barış ve huzur için attığı adımların yanısıra ülkemizin altyapısını donatmaktan, enerji bağımsızlığımızı kazanmamıza, endüstrileşmemize, katma değeri yüksek ürünler üretmemizi sağlayacak yatırımlar yapılmasına kadar yüzlerce hizmetini burada alt alta sıraladığımızda bile aradaki farkı rahatlıkla görebiliriz.

Benim için onlar zaten aşağıda sıralayacağım büyük devrimlerin bir sonucu.

ERDOĞAN DÜNDEN BUGÜNE NE YAPTI?

Şöyle bir bakalım ne yapmış Erdoğan bugünden geçmişe doğru:

1-Vesayet sistemini bitirdi.

Askeri vesayet demek daha doğru. Yaşı 30’un üzerinde olanlar bilir. Gençlere ise uzun uzun yazmama gerek yok. Türkiye’nin darbeler tarihine, 28 Şubat darbesi süreçlerine baksınlar anlayacaklardır zaten. Askeri vesayet döneminde medyanın gözü Genelkurmay Başkanı’nın ne dediğindeydi. Hangi general hangi sivil siyasetçiyi nasıl aşağıladı, azarladı ona bakılırdı. Onlar sürekli siyasete demeçleriyle ayar verir, Demokles’in kılıcı gibi darbe tehdidini siyasetin ve iktidarın tepesinde tutarlardı.

2-PKK terörünü bitirdi.

Ülke içinde faaliyet gösteren PKK’lı sayısı 80’in altına indi. Bugün girilemeyen Gabar dağında Türkiye’nin günlük petrol ihtiyacının yüzde 20’sini karşılayacak olan petrol rezervleri keşfedildi. Cudi’de yaz aylarında piknik yapılıyor. Hakkari’de üniversiteye giren çocuk sayısı geçmişe göre 30 kat arttı. Güneydoğu şehirleri ve kırlıkları, yaz şenlikleri, rock konserleri ile inliyor artık, şehitlerin analarının ağıtlarıyla değil. Mardin turizm merkezi oldu. PKK terörü ile mücadele artık sınır ötesinde ve ABD destekli bu satılmışlara devlet kurdurmamak üzerine kurulu bir mücadele yürütülmekte. MİT ve güvenlik güçleri PKK’lı teröristleri sınır ötesinde keklik gibi tek tek avlıyor, etkisiz hale getiriyor. Zaten bugün Kemal Kılıçdaroğlu’na destek veren PKK’nın Kandil’deki baronlarının en çok şikâyet ettiği ve Kılıçdaroğlu seçilirse artık bu tehlikeden kurtulacaklarına inandıkları durum bu.

Fuat Uğur'un yazısının tamamını okumak için tıklayınız...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler