18 İlde Kaçak Göçmen Operasyon: 52 Organizatör Yakalandı

18 İlde Kaçak Göçmen Operasyon: 52 Organizatör Yakalandı

Göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında 18 ilde düzenlenen operasyonlar neticesinde yakalanan 52 göçmen kaçakçısından 43'ü tutuklanırken detayları İçişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden paylaştı.

Göçmen kaçakçılığına karşı operasyonlar devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak 18 ilde daha operasyon düzenlendi.

52 GÖÇMEN KAÇAKÇISI YAKALANDI

Detayları İçişleri Bakanlığı, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden paylaştı.

Bakanlık, operasyonlarda 52 organizatörün yakalandığını duyurdu.

"ŞÜPHELİLERDEN 43'Ü TUTUKLANDI"

Yakalanan şüphelilerden 43'ünün tutuklandığını belirten Bakanlık, paylaşımda ayrıca şu sözleri kullandı:

"18 ilde 'göçmen kaçakçılığı ile mücadele' kapsamında jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarda 52 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden; 43'ü tutuklandı. 9'u hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

"131 ARAÇ İLE 20 BOT VE BOT MOTORU ELE GEÇİRİLDİ"

Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, İl Jandarma Komutanlıkları; asayiş, otoyol ve komando timlerince karadan yapılan çalışmalar sonucu 18 ilde düzenlenen operasyonlarda; 131 araç ile 20 bot ve bot motoru ele geçirildi.

"MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRÜYORUZ"

Ülkemizin huzuru, güvenliği ve kamu düzeni için düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine karşı mücadelemizi; insan haklarını esas alan, kamu düzeninden taviz vermeyen ve milli menfaatlerimizi gözeten bir anlayışla kararlılıkla sürdürüyoruz.

Kahraman jandarmamızı, Daire Başkanlığımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler