6 parti yöneticisinin istifası sonrası Muharrem İnce'den ilk yorum

6 parti yöneticisinin istifası sonrası Muharrem İnce'den ilk yorum

Memleket Partisi’nden, 6 parti yöneticisi istifa etmesi sonrası Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin ne yorum yapacağı merak konusu oldu. Muharrem İnce beklenen açıklamayı yaptı.

Sosyal medya hesabından partiden istifasını duyuran Usluer, “Gün küçük olsun bizim olsun zamanı değil. Ya kazanılacak, ya da kazanılacak bir seçim sürecinin içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Bu gelişme sonrası Muharrem İnce de "kuruluş sancılardan kurtulmak için Olağanüstü Kurultayımızı toplayacağız" mesajını verdi.

BAŞLANGIÇTAKİ İDDİALARIMIZDAN VAZGEÇTİK

Genel sekreterlik görevi ve partiden istifa eden Hakkı Akalın ise kararını partisinin il başkanlarına gönderdiği mesajla duyurdu. Partinin kuruluşundan itibaren 4 ay içinde yasal olarak zorunlu örgütlenmeyi tamamlayarak, 18 Eylül’de parti kurultayını yaptıklarını belirten Akalın, böylece “seçimlere katılabilmek için gerekli koşulları yerine getirdiklerini” belirtti. Akalın istifasının gerekçesini ise, “Uzun süreden beri varolan çözümsüzlüklerin içinde, partinin başlangıçtaki hedef ve iddiasından uzaklaştığını üzülerek gözlemledim. En nihayetinde kuruluşta var olan heyecan ve inancımı yitirerek bir yol ayrımına geldim. Türkiye'nin dış ve iç tehdit, baskı ve krizlerle karşılaştığı çok kritik bir süreçte seçimlere de bir yıldan az bir süre kala, ülke siyasetine olumsuz bir katkıda bulunmanın sorumluluğunu üstlenmek istemiyorum.” ifadeleri ile duyurdu.

KURULTAY ÖNCESİ YENİ ATAMALAR YAPILDI

İstifaların ardından PM ve MYK üyeleri ile toplantı yapan Genel Başkan Muharrem İnce, sadece Usluer’in üstlendiği Genel Başkanvekilliği ve sözcülüğü için atama yaptı.

Genel Başkanvekilliğine Nurdan Şahin Demirbağ, sözcülük görevine ise İpek Özkal getirildi.

18 Eylül 2021’de yapılan 1. Olağan Kurultay’ın, seçime katılma yeterliliği sağlanması için biraz aceleye gelmesi nedeniyle, parti içinde bir süredir yaz aylarında olağanüstü yapılmasının tartışıldığı belirtiliyor.

Tüzük gereği MYK üyeleri, Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor ve PM üyeliklerinde boşalma olması halinde yedek üyelerin bu göreve getirilmesi öngörülüyor.

Ancak, Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 1. Olağan Kurultay’da yedek üyelerin büyük bölümü seçilemedi ve seçilebilen yedekler de istifalar nedeniyle asil olarak görevlendirildi. Parti tüzüğü, PM’nin, üye tam sayısının üçte ikinin altına, yani 40’ın altına düşmesi halinde genel başkanın PM seçimlerini yenilemek için olağanüstü kurultayı toplantıya çağıracağını öngörüyor. Parti kaynaklarının verdiği bilgiye göre, 60 üyeli PM’de, son istifalarla üye sayısı 44’e düştü.

Her ne kadar yasal sınırın altı olmasa da, yeni istifa olasılıklarına karşı, İnce’nin Perşembe günü yapılacak toplantıda, riske girmemek için “olağanüstü kurultay” kararını resmileştirmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler