Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

6 yılda 150 gazimizin sevincine, duasına ortak olduk...

Sevgili okurlarım; kıymetli gazilerim, değerli dava arkadaşlarım.
Bu gün kıymetli hukuk müşavirim Tamer Mahmutoğlu ile hem sene sonunu hemde bundan sonraki süreci ve gelen soruları ve sorunları değerlendirdik.
Sene sonu geldiğinden dolayı mahkemelerden gelen güzel haberlerin kararları yazılacağından dolayı aralık ayı sakin geçecek.
Önümüzdeki yıldan itibaren nasıl ki 8 yıldır yoğun ve disiplinli çalışma ve gayretlerimiz bilgi, belge ve tecrübelerimiz ile güzel haberler, müjdeli haberler bir bir gelemeye başlayacak.
1953 yılındaki bakanlar kurulu kararı ile amerikadan (dışarıdan) getirilerek ülkemize uyarlanan 1053 nizamname kanun ve yasa olmamasına rağmen 70 yıldır kanun gibi yasa gibi ele alınarak,
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı S.G.Kurumu bu ölçü birimine sahip çıkarak ve 70 yıldır hiç bir düzenleme ve üzerinde çalışma yapılmayan bir ilave yada ölçü biriminde hiç bir değişiklik yapılmasına mani olarak 70 yıldır 19bin vazife malulu olamayan gazilerimizin % 40 derece ve engeli olmadığından
Milli Savunma Bakanlığı'ı
İçişleri Bakanlığı,nca görev emri olduğundan gazilik belgeleri tam olan terörle mücadele sırasında kamyon veya çeşitli askeri ve emniyet genel müdürlüğüne bağlı araç ile hedefe giderken yolda anti tank mayınına basması sonucu veya teröristler tarafından pusuya düşürülerek uzun namlulu silahlar ile taranması veya trafik kazası sonucu veyahut da araçta kaza kurşunu ile yaralanan, ve ya sıcak çatışma esnasında mermi,roket,elbombası,mayına basarak yaralanan,
Opersayon esnasında yıldırım çarpması,uçurumdan yuvarlanması, sonucunda yaralanması
Tüm bu olanların sonucunda devletimiz tarafından psikolojik destek verilmediğinden Travma sonrası stres bozukluğu ;ruhsal travma ;ruh sağlığı hastalıklarına askerlik sebebi ve tesirinden dolayı yaşandığı apaçık ortadadır.
Bu sebeble 1053 nizamname gereği mahkeme kararı ile %40 derecenin altında kaldıklarından dolayı mahkemelere müracaat ederek gazi olamayanların sayısını gazi olan arkadaşlarımız sayesinde düşürmeye devam edeceğiz.
6yıldır 150 gazimizi mahkeme kararı ile gazi olma hakkını kazanarak 150 gazimizin mutluluğuna vesile olduk.
Bizlere inanan, güvenen, gazilik haklarına kavuşan
Subay'larımız oldu,
Astsubay'larımız oldu,
Uzman çavuşlarımız oldu,
Erbaşlarımızdan
ve erlerimizden de gazilik haklarına kavuşan gazilerimiz oldu.

Askeri gazilerimizin haricinde
Emniyet amirimizinde ve
polislerimiz de 150 kişi içinde yer aldı

Daha sonra korucu gazilerimiz ve 15 temmuz gazilerimizinde haklarını arayarak hak kaybına uğrayan yaralılarımız haklarına kavuşmuş oldu.
Değerli Gazilerim;
hepimizin büyük bir heyecanla beklediği Anayasa Mahkemesi'ndeki başvurumuz şu an itibariyle 42. ayını bitirmek üzere.
Yani 4 yıla yakın bir zamandır Anayasa Mahkemesindedir.
Anayasada yer alan adil yargılanma hakkı gereğince bir davanın ortalama 5 yıl (60 ay) içerisinde karara bağlanması gerekmektedir.
Eğer ortalama 5 yıl (60 ay) içerisinde bir dosya karara bağlanmaz ise makul sürede yargılanma hakkı ihlal edilmiş olacağından, hepimizin heyecanla beklediği başvurumuzun en geç 2026 yılının Mayıs Ayına kadar kararın gelmesi gerekmektedir.
Başvurumuzun olumlu geleceğine olan inancımız her geçen gün daha da artmaktadır.
Çünkü eğer olumsuz bir karar verilseydi bu zamana kadar bekletilmez ret kararı ilk 12 ay içerisinde verilirdi.
Bu itibarla Anayasa Mahkemesindeki başvurumuzun olumlu olarak geleceğini düşünüyoruz. Karar her an gelebilir. Bu nedenle Gazilik davası açmayan tüm Gazilerimizin davalarını bir an önce açmalarında büyük fayda vardır.
Biliyoruz ki siyasette hiçbir gelişme çalışma yok. Şu anda bütün mesai belediye meclis üyeleri ve belediye başkanları ile ilgili bütün gün böyle tüketiliyor.

Bundan sonraki süreçte herkes sahaya inecek ve alan da olacağı için hiç kimse de bizimle muhatap olmayacak, hatta muhatap da bulamayacağız.
Olur ya
Size çalışma var diyenler olabilir,bakanlık çalışma yapıyor diyebilir,
Biz Gazi olacağız diyenler olabilir siyasetten yada bakanlıkta çalışma var diyen çıkabilir
Sakın ola kimseye inanmayın.Tek yetkili ve etkili kişi Sayın devlet Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN dır.
DAHA ÖNCEDE SÖYLEDİM WATSAP GURUBUMUZDADA SÖYLEDİM
size çalışma var diyen ilim adamı bilim adamı dernek başkanı parti başkanı çıkabilir,Lütfen anayasal hakkınız olan haber alma hakkınız vardır
Böyle bir çalışmalarda lütfen yazılı metin isteyin
Varsa böyle bir çalışma o çalışmanın yazılı metnini yada fotokopisini isteyin.
Eğer size yazılı metin veya fotokopi veremiyorlarsa yalan söylüyorlar demektir açık ve net.
Yazmaya devam edeceğimdoğru yerdesiniz doğru adrestesiniz.
Mustafa Gazim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.