A Milli Takım, Uluslar Ligi'ne Bir Puanla Başladı!

A Milli Takım, Uluslar Ligi'ne Bir Puanla Başladı!

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta A Milli Takım ilk maçında deplasmanda Galler ile karşılaştı.

90 dakikada gol sesi çıkmayan mücadele 0-0 sona erdi ve A Milli Takım, Uluslar Ligi'ne bir puanla başladı.

UEFA Uluslar Ligi maçlarının heyecanı başladı.

Craig Bellamy’nin çalıştırdığı Galler ile Vincenzo Montella yönetmendeki A Milli Futbol Takımınız B Ligi 4. Grup ilk müsabakasında karşı karşıya geldi.

Norveçli hakem Rohit Saggi’nin düdük çaldığı ve Cardiff City Stadyumu’nda oynanan mücadelede kazanan çıkmadı. Kritik maç golsüz eşitlikle sona erdi.

Mücadelenin ilk yarısında golsüz eşitlik bozulmazken Thomas'ın 37. dakikada fileleri havalandırdığı pozisyonda ofsayt bayrağı kalktı. Soyunma odasına da 0-0'lık beraberlikle gidildi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında da gol sesi çıkmazken Ay-yıldızlılar konuk olduğu maçta Galler ile golsüz berabere kaldı.

62. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Barış Alper Yılmaz kalan dakikalarda takımımızı sahada 10 kişi bıraktı.

Millilerimiz, Uluslar Ligi'ndeki sıradaki maçında 9 Eylül'de İzlanda'yı ağırlayacak. Galler ise Karadağ'a konuk olacak.

MONTELLA YÖNETİMİNDEKİ 14. MAÇ

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 14'üncü sınavını Galler karşısında verdi.

Montella'nın kulübede yer aldığı ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı yenerek galibiyet özlemine son verdi.

Ay-yıldızlı ekip, Montella yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam idaresinde oynadığı 2'nci maçta ise Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup etti. Türkiye, Vincenzo Montella idaresinde oynadığı 3'üncü karşılaşmada deplasmanda Almanya'yı 3-2 ile geçti.

Montella yönetiminde 4'üncü maçını deplasmanda Galler ile oynayan ay-yıldızlı ekip, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam yönetimindeki ilk yenilgisini Macaristan deplasmanında 1-0'lık sonuçla aldı. Ay-yıldızlı ekip, ardından Avusturya'ya 6-1 mağlup olarak en ağır yenilgilerinden birini yaşadı. Haziran ayında oynadığı hazırlık maçlarında İtalya ile golsüz berabere kalan Türkiye, Polonya'ya ise son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.

Milli takım, EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekip gruptaki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 kaybetti. Gruptaki üçüncü karşılaşmasında Çekya'yı 2-1 yenen Türkiye, adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, son 16 turunda da Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale kaldı. Milliler, çeyrek finalde ise Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

EREN VE EMİRHAN İLK KEZ KADRODA

Ay-yıldızlı ekipte ilk kez aday kadroda yer alan Eren Dinkçi ve Emirhan Topçu maç kadrosuna da girdi.

Montella'nın 90. dakikada şans verdiği Emirhan Topçu kariyerinde ilk kez Ay-yıldızlı formayı giydi.

BELLAMY, GALLER'İN BAŞINDA İLK MAÇINA ÇIKTI

Galler'in yeni teknik direktörü Craig Bellamy, milli takımın başında ilk maçına Türkiye karşısında çıktı.

Bellamy, iki ay önce Rob Page'in yerine göreve getirilmişti.

Kaynak: Medyaradar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler