ABD Basınından Bölgede Yeni Askeri Varlık İddiası

ABD Basınından Bölgede Yeni Askeri Varlık İddiası

Orta Doğu’da gerilim tırmanırken ABD’den yeni bir adım geldiği iddia edildi. ABD Savunma Bakanlığının, Orta Doğu’ya 5 bin asker ve savaş gemisi göndereceği öne sürüldü.

ABD BASINI: EK ASKER VE SAVAŞ GEMİSİ GÖNDERİLİYOR

ABD, Orta Doğu’daki askeri varlığını önemli ölçüde artırmaya hazırlanıyor. ABD Savunma Bakanlığının, Orta Doğu’ya 5 bin deniz piyadesi ile denizciden oluşan bir amfibi hazır grubu ve savaş gemisi göndereceği öne sürüldü.

Wall Street Journal’a bilgi veren üç ABD yetkilisine göre, ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in, deniz piyadeleri birliğinin gönderilmesini onayladığı iddia edildi.

Yetkililere dayandırılan iddialara göre, sevkiyat Japonya merkezli USS Tripoli gemisi liderliğinde gerçekleşecek. Birimin çeşitli savaş gemilerine dağılmış olarak Orta Doğu’ya yol aldığı ileri sürülüyor.

"ORTA DOĞU'YA 5 BİN ASKER GÖNDERİLİYOR"

İddialara göre bu hareket, Hürmüz Boğazı’nın kapatılması halinde uluslararası taşımacılığın sürdürülebilmesi, küresel petrol piyasalarının ve ekonominin olası etkilerinin önlenmesi amacıyla planlandı. Ayrıca yine iddialara göre, sevkiyat bölgedeki müttefiklerin güvenliğini sağlamak, stratejik varlığı güçlendirmek ve ABD’nin bölgedeki askeri gücünü göstermek amacıyla harekete geçirildi.

Yetkili kaynaklar, sevkiyatın stratejik ve askeri planlar doğrultusunda koordineli şekilde gerçekleştirildiğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler