ABD istedi, Türkiye 3 kişinin malvarlığını dondurdu!

ABD istedi, Türkiye 3 kişinin malvarlığını dondurdu!

ABD'nin talebi üzerine Türkiye, IŞİD ile bağlantılı olduğu değerlendirilen üç kişinin malvarlıklarını dondurdu. Karar, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, IŞİD terör örgütü ile finansman ve lojistik faaliyetlerde bulunduğu değerlendirilen iki Özbekistan ve bir Rusya doğumlu üç kişinin malvarlıklarını dondurduğunu açıkladı.

Bu karar, ABD ile yürütülen ortak çalışmaların bir sonucu olarak, iki ülke tarafından eşzamanlı olarak alındı.

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye ile koordineli bir şekilde yürütülen soruşturmanın ardından IŞİD ile bağlantılı bir insan kaçakçılığı şebekesindeki üç kişi dahil toplam dört kişiye yaptırım uyguladı. Bu açıklamada, Türkiye'nin de bu şebekeye karşı kendi önlemlerini aldığı belirtildi.

X

Hazine ve Maliye Bakanlığı, terör örgütlerinin finans kaynaklarının kurutulmasına yönelik hukuki araçları etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğini ve bu alanda diğer ülkelerle işbirliğinin süreceğini belirtti.

Bu gelişme, Türkiye ve ABD'nin terör finansmanı ile mücadeledeki işbirliğinin ve koordinasyonunun önemli bir örneği olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler