Abdulkadir Selvi'den Çarpıcı Selahattin Demirtaş İddiası!

Abdulkadir Selvi'den Çarpıcı Selahattin Demirtaş İddiası!

‘Çözüm süreci’ tartışmaları devam ederken Abdulkadir Selvi’den dikkat çeken Selahattin Demirtaş iddiası geldi. Selahattin Demirtaş’ın süreçte rol almak istediğine dair kulisleri aktaran Abdulkadir Selvi, devamında çarpıcı detaylar paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni yasama yılı açılışında DEM Parti sıralarına giderek milletvekilleri ile selamlaşmasının ardından gündeme gelen "Yeni çözüm süreci mi geliyor?" sorusuna dair tartışmalar devam ederken Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’den çarpıcı bir iddia geldi.

“Selahattin Demirtaş’ın da bu süreçte rol oynamak istediğine ilişkin bilgiler geliyor” diyen Abdulkadir Selvi, “Demirtaş’ın, ‘Öcalan’a göre ben gençlerde daha etkiliyim. Öcalan, Türkiye’de PKK’ya silah bıraktırabilir ama Suriye ve Irak’taki ilişkiler için bana görev verilmeli. Çünkü ben onlarla aynı dili konuşuyorum’ dediği söyleniyor” iddialarını aktardı.

Abdulkadir Selvi’nin ‘Bu süreç başka bir süreç’ başlıklı bugünkü köşesinden ilgili bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışı, Bahçeli’nin çağrısı zemini yumuşatmaya yetti. Ancak henüz karşılıklı olarak bir adım atılmış değil. Öcalan’la görüşmek üzere avukatları ve DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili olan yeğeni Ömer Öcalan ayrı ayrı başvuruda bulundular. Öcalan bu misyonu üstlenebilecek mi? Kandil’e etkisi ne kadar olacak? Suriye’de PKK-YPG’yi eğitip, donatan ABD buna ne kadar izin verecek? Bunlar belli değil. Bölgenin içinde bulunduğu durumdan kaynaklı ciddi zorluklarımız var. Ama fırsatlarımız da var.

DEMİRTAŞ, ROL ÜSTLENİR Mİ?

Bu arada Selahattin Demirtaş’ın da bu süreçte rol oynamak istediğine ilişkin bilgiler geliyor. Demirtaş’ın, “Öcalan’a göre ben gençlerde daha etkiliyim. Öcalan, Türkiye’de PKK’ya silah bıraktırabilir ama Suriye ve Irak’taki ilişkiler için bana görev verilmeli. Çünkü ben onlarla aynı dili konuşuyorum” dediği söyleniyor.

KİM ROL ÜSTLENİRSE

Bu süreçte iç cephemizin güçlendirilmesi, PKK’nın silah bırakması, Suriye’de, Türkiye’ye karşı ABD ve İsrail’in maşası olmaması adına kim inisiyatif alırsa, kim etkin bir rol üstlenirse yararlı. Bu ister Öcalan olsun ister Selahattin Demirtaş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler