Akın Gürlek: İmralı'da Özel Bir Konut Yapılması Söz Konusu Değil
Adalet Bakanı Akın Gürlek, "İmralı'da Abdullah Öcalan için özel konut yapıldığına" yönelik iddialara yanıt verdi ve böyle bir durumun söz konusu olmadığını açıkladı.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İmralı’da PKK elebaşı Abdullah Öcalan için özel bir konut yapılmadığını açıkladı. Bakan, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, sadece idari yerleşke kapsamında ihtiyaç duyulursa yeni binalar yapılabileceğini söyledi. Gürlek, yargı paketleri ve tapu davalarına ilişkin de bilgi verdi.
Adalet Bakanı Akın Gürlek, TBMM’de AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın Öcalan için İmralı’da konut yapıldığı iddiasına ilişkin olarak Gürlek, “Orada öyle bir şey yok. Sadece idari bir yerleşke bulunuyor. İhtiyaç doğrultusunda yeni binalar yapılabilir, ancak özel bir konut söz konusu değil” dedi.

Tapu İddialarına Hukuki Süreç
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisiyle ilgili tapu iddialarıyla ilgili soru üzerine Bakan Gürlek, “Bu konuda yargı süreci başladı. Hem manevi tazminat davası açtık hem de suç duyurusunda bulunduk. Mahkeme, tapu kayıtlarını inceleyecektir; şu an için başka bir açıklama yapmak istemiyorum” ifadelerini kullandı.
12. Yargı Paketi ve Düzenlemeler
Gürlek, 12. Yargı Paketi hakkında da konuştu. Paketin önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne sunulduğunu, ardından Adalet Komisyonu’na gönderileceğini belirten Bakan, “İnfazla ilgili bir düzenleme yok. Ancak İBAN mağdurlarıyla ilgili 145’inci maddede bir düzenleme yapıyoruz” dedi.

Net Cevap
Adalet Bakanı, İmralı ve Öcalan konusundaki iddialara net yanıt vererek kamuoyunu bilgilendirdi. Gürlek, yargı ve mevzuat süreçlerinin titizlikle takip edildiğini ve gerekli adımların atıldığını vurguladı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.