AKP'de vekil çatlağı: Milletvekilleri artık Erdoğan'ı dinlemiyor!

AKP'de vekil çatlağı: Milletvekilleri artık Erdoğan'ı dinlemiyor!

2023 seçimleri adım adım yaklaşırken AKP'nin içindeki taşlar yerinden oynamaya başladı. Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına AKP'li vekiller uymadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin kapanmasının hemen ardından 2023 seçimleri öncesinde partili milletvekillerine, belediye başkanlarına, il ve ilçe teşkilatlarına “Sahada olun, halka dokunun” talimatı verdi. Ancak Cumhuriyet gazetesi Selda Güneysu, Erdoğan'ın bu talimatına karşın sahadan “AK Partili milletvekilleri sahada yok” serzenişleri geldiği kaleme aldı.

Dikkat çeken noktalardan birinin ise bu söylemlerin AK Parti’nin kalesi” olarak nitelendirilen il ve ilçelerden geliyor olması.

Öte yandan AKP'li kurmaylar, “İllerin, ilçelerin durumları tek tek not alınarak Erdoğan’a iletiliyor. Bu seçimler önceki seçimlerden farklı. Çalışanlar emeğinin karşılığını alacak çalışmayanlar ise yeniden aday gösterilmeyecek” değerlendirmelerini yaptı.

Ayrıca AKP'li kurmaylar "Bu seçimler önceki seçimlerden farklı. Çalışanlar emeğinin karşılığını alacak, çalışmayanlar ise yeniden aday gösterilmeyecek. Bu konuda tavrımız net. Cumhurbaşkanımızın da tavrı net” ifadelerini kullanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler